Kajak-kenu: Kucserának a Farm VIP után többen gratuláltak, mint a vb-címekhez

Vágólapra másolva!
2020.12.19. 11:58
null
Kucsera Gábor a Farm VIP-ben (Fotó: TV2)
„Az első számú sportceleb Magyarországon, amihez – női szíveket megdobogtató fizimiska, szálfatermet és ebben a közegben kirívóan természetes viselkedés – minden adottsága megvan. Kucsera Gábor olykor gyakorolja ezt a szerepet, de nem azonosul vele, a mai napig kajakosnak tartja magát, éppen ezért a Pekingben elszalasztott olimpiai aranyérem élete legnagyobb csalódása” – a világbajnok kajakossal a Magyar Nemzet készített interjút.

 

„Úgy érzem magam, mint pályafutásom csúcsán, sőt a világbajnoki címeim után sem kaptam annyi gratulációt, mint most. Igaz, akkoriban még gyerekcipőben járt a közösségi média, de a hatás akkor is nagyobb– nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Kucsera Gábor a legutóbbi televíziós szereplése kapcsán. –A Farm VIP valóban más volt, mint a korábbi realityk. Nem mesterkélt, hanem csupán ma már szokatlan közegben kellett feltalálnunk magunkat, a falusi, sőt tanyasi élet követelményeinek megfelelően, ahol nemcsak a forgatás kedvéért kellett dolgoznunk, hanem valóban a mindennapi betevőért is. Másodsorban, a visszajelzések is ebben erősítenek meg, a műsor is azt mutatta, ebben a közegben tényleg magamat adhattam, amit a nézők is értékeltek.”

A korábbi kajakos részletesen beszélt a forgatások hátteréről (a Farm VIP-ben együtt szerepelt a korábbi válogatott labdarúgóval, Sebők Vilmossal is), szóba került a szereplés anyagi oldala is.

„Először 2008-ban szerepeltem realityben, s A sztárok a fejükre estek című műsorral, amit megnyertem, kis túlzással több pénzt kerestem, mint a kajakozással addig összesen. Soha nem voltam pénzéhes ember, ma sem vagyok, de anyagilag biztos lábon állok. Nem mondom, hogy nem jön jól a pénz, amit a műsorral keresek, de nem vagyok rászorulva. Inkább a feleségem szokott győzködni, mondván, valaki úgyis elvállalja a szerepet, miért hagynám ki én. A Farm VIP valóban nekem való műsor volt, végig élveztem.”

Kucsera az interjú folytatásában, kérdésre válaszolva a 2015-ös visszatérését és drogügyét is érintette.

„Hülye voltam. Nehéz időket éltem, már beszéltem róla, a feleségemmel, Tápai Szabinával akkoriban mélyponton volt a kapcsolatunk. Arra a versenyre eleve úgy készültem, hogy ha nem nyerek, akkor befejezem. Fábiánné Rozsnyói Katalinnál edzettem akkoriban, aki mégiscsak érti a dolgát, engem is meglepett, hogy arra a versenyre ihletett formába kerültem, előjöttek a régi érzések, könnyedén, dinamikusan kajakoztam, erőlködés nélkül nyertem. Aztán lebuktam… Mentségemre, nem teljesítményfokozó szerrel, mint többen is a sportágból, s nem is hablatyoltam, hogy a kokaint belecsempészték az italomba meg hasonló, elismertem a vétségemet. Mégis meghurcoltak, sőt csak engem hurcoltak meg, s bizony az ígéretek dacára a szövetség támogatását sem éreztem. Igen, a verseny előtti napokban felszippantottam egy csíkot, de nem vagyok, soha nem is voltam drogos. Megfizettem ezért a hibáért. A torzóra sikeredett pályafutásommal és az esetet követő rendőrségi, hatósági eljárással, amit senkinek sem kívánok.”

A teljes interjúban – melyet itt olvashat – szóba került még a pekingi csalódás, a kínai olimpiát megelőző, nem éppen zavartalan felkészülés, Janics Natasa késései, az akkor kivételezett helyzetben lévő női szakág és a korábbi csapattárs, Kammerer Zoltán is…

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik