Kajak-kenu: könyvet adtak ki Kolonics György életéről

Munkatársunktól MunkatársunktólMunkatársunktól Munkatársunktól
Vágólapra másolva!
2022.10.13. 18:45
null
Kolonics György mindössze 36 évesen hunyt el
Csütörtökön hivatalosan is bemutatták a mindössze 36 évesen elhunyt klasszis kenus, Kolonics György élettörténetét bemutató könyvet. A „Koló – egy kenus legendája” című művet Tamás Rita írta a sportolóhoz közel álló személyek elmesélése, történetei alapján, olvasmányos stílusban.



„A könyv írása során úgy éreztem, ez egy kegyelmi állapot. Mindenki együttműködött, mert jó ügyért dolgoztunk. Nehéz út volt az írás folyamata, de minden perce megérte. Aki elolvassa, nemcsak megismeri, meg is szereti Kolót” – mondta Tamás Rita, a könyv szerzője, a Nemzeti Sport korábbi munkatársa.

„A könyv méltó emléket állít Kolónak, a szívügyünk volt az elkészítése” – emelte ki Csabai Edvin, a Kolonics György Alapítvány Kuratóriumának elnöke, majd megköszönte a Magyar Kajak-Kenu Szövetségnek (MKKSZ) és a Magyar Olimpiai Bizottságnak (MOB) a jubileumi év eseményeihez nyújtott segítséget. Hozzátette, sokat gondolkoztak azon, miként tudnának méltó módon megemlékezni Koló születésének 50. évfordulójáról.

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség Stopper úszóházában megtartott csütörtöki eseményen Kolonics György egykori versenyző társai, sportvezetők – Fábián László MOB-főtitkár, Molnár Zoltán, a Magyar Edzők Társaságának elnöke –, valamint a kajak-kenu sport kiemelkedő egyéniségei, olimpiai és világbajnokok – többek között Vaskuti István, Szabó Gabriella, Kolonics volt párosbeli társa, Kozmann Görgy, továbbá Schmidt Gábor sportért felelős helyettes államtitkár, a szövetség elnöke, Baráth Etele volt MKKSZ-elnök – gyűltek össze, hogy emlékezzenek a kétszeres olimpiai és 15-szörös világbajnok Kolonicsra. Megjelent Kolonics György édesanyja és Kolonics edzőjének, Ludasi Róbertnek az özvegye is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik