Kajak-kenu: könyvbe foglalták a magyar edzők tudását

Vágólapra másolva!
2023.03.03. 17:32
null
Kajak-Kenu Tudástár címmel jelent meg a könyv (Fotó: MKKSZ)
A Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ), a Kovács Katalin Nemzeti Kajak-Kenu Akadémia és a Kajak-Kenu Módszertani Központ gondozásában megjelent a Kajak-Kenu Tudástár című könyv, amely a sportágban dolgozó sikeredzők tudásanyagát, hitvallását, valamint az edzői pálya során szerzett tapasztalatait gyűjti egy csokorba.

Az MKKSZ honlapján olvasható beszámoló szerint a napokban több mint 100 egyesületbe közel 320 kötet érkezik országszerte.

„A sportágban dolgozó szakemberek értékes, rendhagyó, korszakos kiadványt tarthatnak kezükben, sikeredzőink, mesteredzőink nyílt lapjait, tudásanyagát, évtizedes tapasztalatait, amelyek afféle iránytűként, recepttárként szolgálhatnak a jövőben minden sportágban dolgozó tréner számára” – írja a kajakkenusport.hu.

A Kajak-Kenu Tudástár nyersanyagát, a sportág jeles edzőivel készült beszélgetéseket a Testnevelési Egyetem szakedző szakos hallgatói rögzítették 2018-ban és 2019-ben. A könyv ötletgazdája, szakmai lektora, az edzőkhöz intézett kérdéscsokrok megfogalmazója az olimpiai bajnok kenus, a Nemzet Sportolója, Vaskuti István volt, a kötet szerkesztője pedig a Kajak-Kenu Módszertani Központ, valamint a Kovács Katalin Nemzeti Kajak-Kenu Akadémia kommunikációs vezetője, a Nemzeti Sport korábbi kajak-kenu szakírója, Lipiczky Ágnes. A könyv tudásanyagát egészítik ki Tumbász Hédi fotói.

A tudástár megjelenésében a Testnevelési Egyetem munkatársai és hallgatói mellett aktív szerepet vállalt az olimpiai ezüstérmes Pauman Dániel, a Kajak-Kenu Módszertani Központ operatív vezetője és Rédei Zsuzsa, az MKKSZ marketingvezetője.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik