A hazai szövetség tájékoztatása szerint a válogatón négy előfutamot kellett rendezni, mert rekordlétszámú mezőny vágott neki a küzdelemnek. Köszönhető ez annak is, hogy minden versenyzőnek, aki később négyesben szeretne indulni, kötelező volt ebben a számban is rajthoz állnia.

„Az utolsó száz méteren nagyon jöttek a fiatalok, de 30 méterrel a cél előtt megtorpantak és úgy éreztem, hogy akkor újra kezdtünk elhúzni. Edzéseken mindig az utolsó 200 métert hajtottuk meg, most viszont már 750-nél megindultunk, így törvényszerű volt, hogy lesznek gondjaink a cél előtt. Van még mit csiszolnunk, de jó lehetőségek vannak ebben a párosban” – mondta a háromszoros olimpiai bajnok Kammerer Zoltán.

„Nagyon örülünk neki, hogy egy valódi példaképpel, a sportág egyik legkiemelkedőbb alakjával versenyezhetünk és pariban tudtunk lenni a sokkal rutinosabb párossal szemben. Álmunk volt, hogy kijussunk Duisburgba, ahol próbáljuk a legjobbat kihozni magunkból a jövő héten” – mondta Noé Zsombor, aki júliusban lesz 20 esztendős.

A Szolnokon első, illetve második helyet szerző párosok második válogatója egy hét múlva lesz a duisburgi világkupán, ott dől el, hogy melyik egység indulhat a számban az augusztusi, milánói olimpiai kvalifikációs vb-n.