Kajak-kenu: Dombvári és Csipes visszatér, Rióig is mehetnek

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2015.08.25. 11:31
A vasárnap befejeződött milánói világbajnokság után szerdától már az országos bajnokságon lapátolnak a legjobb hazai kajakosok és kenusok. A szolnoki viadalon visszatér a drogügye miatt eltiltott két kajakos, Dombvári Bence és Csipes Tamara.

A Honvéd két sportolója még áprilisban bukott meg a drogteszten, a szervezetükben – egy versenyen kívüli ellenőrzés során – kokain nyomaira bukkantak. A magyar szövetség (MKKSZ) fegyelmi bizottsága májusban, első fokon tíz hónapra tiltotta el őket, ezt az ítéletet a fellebbviteli bizottság később úgy módosította, hogy idén nem indulhatnak nemzetközi viadalokon, de az ob-n már vízre szállhatnak.A Honvéd két sportolója még áprilisban bukott meg a drogteszten, a szervezetükben – egy versenyen kívüli ellenőrzés során – kokain nyomaira bukkantak. A magyar szövetség (MKKSZ) fegyelmi bizottsága májusban, első fokon tíz hónapra tiltotta el őket, ezt az ítéletet a fellebbviteli bizottság később úgy módosította, hogy idén nem indulhatnak nemzetközi viadalokon, de az ob-n már vízre szállhatnak.

A büntetés enyhítésével Csipesnek és Dombvárinak lehetősége nyílik arra, hogy jó ob eredmény esetén újra bekerülhessen a jövő évi riói olimpiára készülő téli válogatott keretbe.

A 26 éves, ötszörös világbajnok Csipes Tamara 2011-ben az év sportolónője volt, a 22 esztendős Dombvári Bence pedig nyert már ezüst- és bronzérmet is vb-n.

A péntekig tartó országos bajnokságon rajtuk kívül több olyan versenyzőt is láthatnak majd a szurkolók, akik indultak Milánóban, sőt érmet szereztek a világbajnokságon. Az MKKSZ honlapján olvasható nevezési lista alapján ott lesz például a mezőnyben a kajakos Medveczky Erika, Kárász Anna, Szabó Gabriella, Kozák Danuta, Fazekas-Zur Krisztina, Douchev-Janics Natasa, Homonnai Luca, Vad Ninetta, Kammerer Zoltán, Kulifai Tamás, Tóth Dávid és Pauman Dániel, illetve a kenus Vasbányai Henrik, Vajda Attila és Hajdu Jonatán is.

Érdekesség még, hogy az ob-n bő egy év szünet után ismét egy hajóban versenyez a Londonban olimpiai bajnok kajakpáros két tagja, Dombi Rudolf és Kökény Roland.

Az előfutamok szerdán 9.30-kor, csütörtökön 9-kor, pénteken pedig 8.30-kor kezdődnek, míg a döntőkre az első két napon 15, a záró napon pedig 11.30-tól, illetve 14.30-tól kerül sor.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik