Kajak-kenu: Baráth szerint nincs semmilyen fegyelmi ügy

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2015.05.02. 12:04
Ahogy korábban megírtuk, két válogatott kajakosunk, Dombvári Bence és Csipes Tamara megbukott a drogteszten. Schmidt Gábor, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) főtitkára a Duna tévécsatorna műsorában cáfolta azt a hírt, hogy a szövetség megpróbálta eltitkolni a történteket – amelyekről konkrétan sem neveket, sem tényeket nem említett. Azt mondta, ahogy értesültek két versenyzőjük sportemberhez méltatlan viselkedéséről, azonnal léptek az ügyben.

„A szakmai igazgató és a vezetőedző felfüggesztette az érintettek válogatott kerettagságát és megvonta tőlük a juttatásokat" – nyilatkozott Schmidt Gábor, hozzátéve, az MKKSZ nem jelölte a két sportolót az Európai Játékokra utazó csapatba.

Baráth Etele, az MKKSZ elnöke az Origónak azt mondta, hogy nincs „semmilyen fegyelmi ügy" a két sportoló ellen, csupán „egy szabálytalanság történt az edzőtáborban".

Úgy fogalmazott: a szabálytalanságról tájékoztatták az elnökséget, amely tudomásul vette ezt. Baráth Etele azt azonban nem árulta el, hogy pontosan mi történt az edzőtáborban.

Mivel nem versenyen, hanem edzőtáborban buktak meg, így akár indulhatnának a világbajnoki válogatón és az augusztusi olimpiai kvalifikációs vébén is, Storcz Botond szövetségi kapitány szerint azonban erről még korai beszélni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik