Douchev-Janics Natasa: Súlyos beteg voltam

PIRCS ANIKÓPIRCS ANIKÓ
Vágólapra másolva!
2017.01.17. 10:28
null
Sorsdöntő időszak jön Douchev-Janics Natasa életében (Fotó: NS-archív)
Rövid idő alatt egy kedvező és egy kedvezőtlen fordulattal is szembe kellett néznie Douchev-Janics Natasának. A háromszoros olimpiai bajnoknak betegség miatt ki kell hagynia az idei szezont, ellenben Kínában edzőként próbálhatja ki magát.

 

 

– A riói versenyét követően azt nyilatkozta: így nem hagyhatja abba. Azóta keveset hallani önről. Javában edz?
– A jövőről jelen pillanatban nehéz beszélnem – válaszolta a háromszoros olimpiai bajnok Douchev-Janics Natasa, aki Rio de Janeiróban K–1 200 méteren a 9. helyen végzett. – Nem adtam még fel, nem mondtam le a folytatásról, de az idén biztosan nem tudok versenyezni.

– Miért alakult így?
– Az olimpiát követően még minden a tervek szerint zajlott, egy háromhetes pihenő után újra elkezdtem edzeni. De nem sokkal később súlyos betegséget diagnosztizáltak nálam, és novemberben meg kellett műteni.

– Mi volt a probléma?
– A betegségemről nem szeretnék többet mondani.

– De jól van?
– Most már igen. Nemrégiben újrakezdtem az edzéseket, de a műtét jelentősen visszavetett. Futni tudok, de minden más nehezen megy. A minap, ha nem is őszintén, de nevettem magamon, amikor húsz kilóval fekve nyomtam – rendszerint százhússzal szoktam… Egy ideig még reménykedtem, hátha utolérem magam, de a jelenlegi fizikai állapotomat látva már kijelenthető: nem tudok megfelelően felkészülni a szezonra.

A TELJES INTERJÚT – AMELYBEN SZÓ ESIK DOUCHEV-JANICS NATASA KÍNAI KALANDJÁRÓL IS – ELOLVASHATJA A NEMZETI SPORT KEDDI SZÁMÁBAN – AKÁR DIGITÁLIS FORMÁBAN IS!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik