Csipes Tamara nem édesapja csoportjával, hanem Fábiánnénál edz

Vágólapra másolva!
2012.06.06. 00:41
null
Egy hajóban eveznek – Benedek Dalma (balra) és Csipes Tamara (Fotó: Tumbász Hédi)
Kilenc nap van hátra a második olimpiai válogatóig, amelyen az egyik központi szám a női párosok versenye lesz. A kétszeres olimpiai bajnok Kovács Katalin, Douchev-Janics Natasa páros, valamint a Szabó Gabriella, Fazekas Krisztina duó mellett Csipes Tamara és Benedek Dalma is újra harcba száll. Utóbbiak edzését Fábiánné Rozsnyói Katalin irányítja.

„A félreértések elkerülése végett, nem tartozom Fábiánné Rozsnyói Katalin csoportjához, csak folytatjuk a felkészülést Benedek Dalmával, akivel az első válogatón a negyedik helyet szereztük meg" – mondta Csipes Tamara, amikor arról faggattuk, igazak-e a hírek, hogy együtt dolgozik Fábiánné Rozsnyói Katalinnal.

Az elmúlt időszakban a párosokkal kapcsolatban támadt némi feszültség a Csipes csoporton belül, Csipes Ferenc lányát, Tamarát előbb Kovács Katalinnal próbálta volna ki, ám mindkét fél egyetértett abban, nem lenne erős az egységük. A folytatásban felbomlott a Szabó Gabriella, Csipes Tamara páros is, a négyesben olimpiai ezüstérmes kajakosunk ugyanis Fazekas Krisztinával készül fel a jövő hétvégén esedékes második válogatóra.

Csipes Tamara és Benedek Dalma így ismét egy hajóban próbálkozik – méghozzá utóbbi edzőjének, Fábiánné Rozsnyói Katalinnak a felkészítésével.

„Valóban nem a csoportommal edzek, és ezt valóban nem is egyeztettem senkivel, ahogyan sok mindent velem sem beszéltek meg az elmúlt időszakban – folytatta kissé keserűen Csipes Tamara. – Ahogyan édesapámék csoportja, én is ugyanúgy Szolnokon vagyok, csak most nem a Csipes-csoporttal együtt, hanem ötven méterrel arrébb teszem vízre a hajómat. Az edzésben Kati néni segédkezik, ő nyomja a stoppert, mi meg úgymond orrba-szájba párosozunk Dalmával. Mert úgy érezzük, nincs miért feladnunk."

A két hölgy számára nem túl rózsásan alakult az elmúlt időszak: az első válogatón Csipes, akiről sokan úgy tartják, kiváló képességű kajakos, egyesben és párosban is a negyedik helyet szerezte meg, míg Benedek Dalma egyéniben csak a hetedik lett.

„Bár a helyzetünk Dalmával nem irigylésre méltó, nem adtuk fel, ugyanúgy akarjuk a sikert, mint az első válogató előtt. Hamarosan meglátjuk, mire lesz elég ez az akarat" – zárta le a témát Csipes Tamara. Természetesen édesapját, Csipes Ferencet is szerettük volna megkérdezni az üggyel kapcsolatban, de lapzártánkig nem értük utol.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik