Az Év Sportolója Gála: Fábiánné Rozsnyói Katalin az MSÚSZ életműdíjasa

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2023.01.09. 22:08
null
Fábiánné Rozsnyói Katalin (jobbra) Novák Katalin köztársasági elnöktől és lapunk főszerkesztőjétől, Szöllősi Györgytől vette át az életműdíjat (Fotó: Árvai Károly)
Fábiánné Rozsnyói Katalin lett az MSÚSZ (Magyar Sportújságírók Szövetsége) életműdíjasa az M4 Sport – Az Év Sportolója Gálán.

Az életműdíjat Magyarország államfője, Novák Katalin köztársasági elnök asszony és lapunk főszerkesztője, a Magyar Sportújságírók Szövetségének elnöke, Szöllősi György adta át Fábiánné Rozsnyói Katalinnak.

A kajak-kenu mesteredzője 2022-ben töltötte be 80. életévét, ő a NOB első magyar edzői életműdíjas trénere. Olimpiai ezüstérmes kajakos, legendás edző, nagyszerű stratéga, markáns egyéniség, aki számtalan sikerfejezetét írta, alkotta meg a magyar kajak-kenu sportnak.

Munkába vetett hite, szakmai rátermettsége, páratlan edzésmódszerei, vasszigora és kendőzetlen őszintesége 11 olimpiai, 84 világbajnoki és 70 Európa-bajnoki győzelmet hozott a sportágának.

Fábiánné Rozsnyói Katalin és mögötte a tanítványai (Fotó: Árvai Károly)
Fábiánné Rozsnyói Katalin és mögötte a tanítványai (Fotó: Árvai Károly)

„Mindenkit üdvözlök, és nagyon örülök annak, hogy megkaptam ezt a díjat, hogy megtiszteltek engem, talán az utolsó életműdíj, amit kapok. Köszönöm mindenkinek, aki rám szavazott! Ne haragudjanak, hogy ilyen hamar be is fejezem... minden jót és egészséget kívánok mindenkinek!” – mondta a díjazott Fábiánné Rozsnyói Katalin a színpadon.

A GÁLÁRÓL ÉLŐBEN IDE KATTINTVA OLVASHAT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik