UTE: fiatal jégkorongozóknak szánt jégcsarnokot avattak Újpesten

K-SZ. B.K-SZ. B.
Vágólapra másolva!
2022.12.22. 18:08
Több évnyi munka után elkészült az UTE legújabb létesítménye, amelyet az egyesület jégkorongszakosztálya vett birtokba csütörtökön. Az izgatott gyerekek és fiatalok már az ünnepélyes megnyitót is a csarnok friss jegén hallgatták végig, azt követően pedig már a valóban a sporté volt a főszerep.
Átadták Újpesten a jégcsarnokot (Fotó: Török Attila)
A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!
Átadták Újpesten a jégcsarnokot (Fotó: Török Attila) A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!


Sok száz ember gyűlt össze Újpesten, hogy részese legyen annak az ünnepi pillanatnak, amikor átadják a fiatal jégkorongozóknak szánt legújabb létesítményt. A jégcsarnok, amelynek avatására még éppen karácsony előtt sor került, az UTE utánpótlásképzésének színvonalához is hozzájárulhat és akármilyen friss és ropogós is még az épület, az abbabelépőt igazi hokihangulatot idéző miliő fogadja. A zsíroskenyér és a forralt bor illatamellettharsány dobszó és jégre csattanó ütők hangja közepette foglalták el helyüket az átadásra érkező emberek. Az ünnepélyes avatás nyitóbeszédét Zsigmond Barna Pál, országgyűlési képviselő és UTE elnökségi tag tartotta. „Házigazdaként köszönöm mindazoknak a rengeteg munkáját, akik hozzájárultak ahhoz, hogy csütörtökön megnyithassuk az ország egyik legszebb éslegmodernebb jégcsarnokát. Ez a második jégpályája az UTE-nak, amely az utánpótlás-korúak otthona lett.Apálya kiszolgáló létesítményei is elkészültek, konditerem, öltözők és egészségügyi szobák is segítik majd a sportolókat”– mondta Zsigmond, majd hozzátette: „Fontos események lezárásához érkeztünk, hiszen a kormány az újpesti jégkorong-akadémiát az állami akadémiák közé emelte, elismerve ezzel, hogy jó úton jár a városrész utánpótlásképzése. Mi pedig azt a célt tűztük ki magunk elé, hogy a legjobbak legyünk ebben, ehhez jelent segítségetaz új jégcsarnok”– zárta gondolatait az országgyűlési képviselő.

Zsigmondtól Újpest alpolgármestere, Dr. TripponNorbert vette át a szót, aki kiemelte, pártállástól függetlenül, jó ügyet szolgál az, hogy felépülhetett az új létesítmény, majd megköszönte, hogy a minisztérium lehetővé tette és támogatta annak létrejöttét. Tripponigazi karácsonyi ajándéknak nevezte a jégkorong és Újpest számára a csarnokot, majd arra kérte afiatallila-fehéreket, hogy tegyék büszkévé a városrészt.

A megnyitón részt vett Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár is (Fotó: Török Attila)
A megnyitón részt vett Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár is (Fotó: Török Attila)

A megnyitón részt vett Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár is,aki így fogalmazott köszöntőjében: „Újpest neve már több mint száz éve összefonódotta sporttal, az UTE pedig az ország egyik legsikeresebb egyesülete, amelynek negyvenhat olimpiai bajnokot köszönhet hazánk. A klub hatalmas munkát végez az utánpótlásképzés terén és a fiatalok tehetséggondozása és egészséges életre nevelése a sportért felelős államtitkárságnak nagyon fontos. Magyarország kormánya továbbra is kiemelt ágazatként tekint a sportra, igyekszik minden lehetséges támogatást megadni a fejlődéshez. Az új jégcsarnok nagyon szép karácsonyi ajándék, ezzel kívánok boldog és békés ünnepeket mindenkinek. Hajrá magyar sport, hajrá magyarok!”– zárta beszédét Schmidt Ádám.

A megnyitót Újpest korábbi polgármestere, WintermantelZsolt fejezte be, aki arra kérte a fiatal sportolókat, kövessék edzőiket és sok erőt kívánt a sportsikerek eléréséhez. A beszédek után Schmidt Ádám átütött egy pakkot egy lila selyemszalagon ezzel jelképesen átadva a csarnok jegét a jégkorongozóknak, akik nem sokkal később már edzésbe is álltak.

Fotó: Török Attila
Fotó: Török Attila


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik