Tipsport Liga: hét év után visszatér a KHL-ből a Slovan

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.05.28. 07:47
A pozsonyi Slovan jégkorongcsapata hétfőn bejelentette: hét idény után a csapat a 2019–2020-as bajnokságban már nem az orosz bázisú KHL-ben indul, hanem visszatér hazája bajnokságába, a két magyar csapattal, a DVTK Jegesmedvékkel és a MAC Újbudával kiegészült Tipsport Ligába.

A döntés hátterében a pozsonyi klub meggyengült anyagi helyzete áll, miután a csapat az előző szezont messze lemaradva, az utolsó, 25. helyen zárta, s az együttes vezetői nem találtak megfelelő befektetőt, ezért úgy döntöttek, elhagyják az orosz bázisú bajnokságot, s visszatérnek Szlovákiába.

A Slovan 2012 óta szerepelt a KHL-ben, ahol kétszer került a rájátszásba, ám mind a kétszer győzelem nélkül az első körben búcsúzott.

A Tipsport Liga következő kiírásában jelen információk szerint továbbra is 13 csapat vesz részt, miután a Szlovák Jégkorongszövetség korábban bejelentette, hogy nem folytatódik a szlovák U20-as válogatott fejlődését célzó projekt, így a csapat nem szerepel a továbbiakban a Tipsport Ligában. Így tulajdonképpen a juniorválogatott „helyére” érkezik a Slovan, valamint a kiesett Zilina helyére az újonc HK Dukla Michalovce, s ott lesz a két magyar csapat, a DVTK Jegesmedvék és a MAC Újbuda is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik