Szuper: Ha még a feljutás a tét, én védek az utolsó meccsen

Vágólapra másolva!
2013.04.24. 16:07
Szuper Levente, a magyar jégkorong-válogatott kapusa volt a Nemzeti Sport szerkesztőségének vendég szerdán. A magyar bronzéremmel záruló budapesti divízió 1/A-s világbajnokság után kiváló kapusunk az olvasóink által feltett kérdésekre válaszolt, méghozzá tabuk nélkül.
Szuper Levente a Nemzeti Sport szerkesztőségében válaszolt az olvasók kérdéseire (Fotó: Szabó Miklós)
Szuper Levente a Nemzeti Sport szerkesztőségében válaszolt az olvasók kérdéseire (Fotó: Szabó Miklós)

 

Hogyan értékeli Chernomaz utolsó meccs előtti gesztusát? (Császár Zoltán) (A szövetségi kapitány Szuperre bízta, hogy akar-e védeni Japán ellen a zárómeccsen – a szerk.)
A vébé után komolyan megköszöntem Richnek, hogy lehetőséget adott és bízott bennem. Nem semmi, amit bevállalt ezzel az egésszel – egyikünk sem kockáztatott keveset. Biztos volt, hogy ha az olaszok nyernek a kazahok ellen és még van számunkra esély a feljutásra, én védtem volna az utolsó meccsen. Amikor viszont a kazahok vezettek, Rich odajött, és megkérdezett. Azt válaszoltam, nem tartom magam akkora kaliberű játékosnak, hogy eldöntsem, óhajtok-e védeni. Rám nézett, és mondta, hogy tartsuk magunkat az eredeti tervhez.

Megfelelő a kapusutánpótlásunk? (Kiss Zsolt)
Hosszú idő után már talán tavaly is, de idén egyértelműen megkérdőjelezték a kapusposztot a magyar válogatottban. Amióta válogatott vagyok, Budai Krisztiánnal együtt mindig a legstabilabb ponttá tettük a kapusét. A válogatott ajtaján kopogtató fiatalok között akadnak ügyesek, viszont az igazi megmérettetés eddig vagy elmaradt, ha meg volt, akkor esetleg nem sült el jól. A mai fiataloknál nem a fizikai képességeket meg a mozgáskoordinációt kell elővenni, hanem komoly mentális tréningen kellene átesniük. A gyerekek oktatása is rengeteget számít, nem véletlen, hogy néhány kivétellel azokból lesznek jó sportolók, akik intelligensek.

TOVÁBBI KÉRDÉSEK HA A KÖVETKEZŐ VB-RE IS MEGHÍVÁST KAPNA A VÁLOGATOTTBA, ELFOGADNÁ?; MEGFELELŐ A KAPUSUTÁNPÓTLÁSUNK?; MIÉRT HANYATLIK A BUDAPESTI JÉGKORONG ÉVEK ÓTA, ÉS HOGYAN LEHETNE MEGÁLLÍTANI?; VÉDENE A MOL LIGÁBAN? – ÉS TOVÁBBI VÁLASZOK A NEMZETI SPORT CSÜTÖRTÖKI SZÁMÁBAN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik