Szenvedő oroszok, Svájc pontokat rabolt Kanadától

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.05.05. 19:55
null
Nemcsak örömittas svájci szurkolók (Fotó: Reuters)
A jégkorong-világbajnokságon a címvédő oroszok nehezen igazolták a papírformát Németország ellen, Kanada pedig leginkább sehogy, hiszen szétlövés után kikapott Svájctól. A francia válogatott felülmúlta Ausztriát, a fehérorosz Szlovéniát.  Az amerikaiak a letteket, a norvégok a dánokat győzték le a vasárnapi játéknapon.

 

H-CSOPORT

Németország–Oroszország

Pat Cortina (középen), a németek kapitánya
a végén lehozta a kapusát is, de hiába
Pat Cortina (középen), a németek kapitánya a végén lehozta a kapusát is, de hiába

Lelazsálta a címvédő orosz válogatott a kezdést, persze minden együttes annyit tud, amennyit enged neki az ellenfél. Márpedig a németek nem adtak területet riválisuknak, így a kevés lövést hozó első harmadban – a németeknek (8) kétszer annyit írtak be a statisztikai lapra, mint az oroszoknak (4) – nem született gól. A favoritot nyilván nem segítette, hogy négy percig emberhátrányban volt. A második harmadban Ilja Kovalcsuk vette a hátára az övéit, és a duplájával megléptek az oroszok, igaz, a németek akkor sem játszottak alárendelt szerepet. Sőt, John Tripp révén a 46. perc elején szépítettek! Ám hiába a hősies ellenállás, Kovalcsuk 58:20-nál a harmadik gólját is bepakolta, majd a német kapus lehozatalát újfent góllal büntették az oroszok. Így a második meccsüket is megnyerték, a németek pedig a másodikat is elveszítették, ráadásul ezúttal teljesen pont nélkül maradtak.

Franciaország–Ausztria

A franciák már az 5. perc elején két góllal megléptek, és a második harmad végjátékában háromra nőtt előnyüket a 48. percig meg tudták őrizni. Thomas Vanek szépítő gólja egyrészt későn jött, másrészt viszont semmit sem ért. A mérkőzés előtt egyik csapatnak sem volt még pontja, a franciáknak így már lett három, míg az osztrákok továbbra is üres kézzel maradtak.

Lettország–Egyesült Államok

A gól nélküli első harmadot követően a lettek szereztek vezetést, de egy perccel múlva egyenlítettek az amerikaiak, akik újabb 130 mp elteltével már átvették a vezetést, amelyet a végéig további két gólt szerezve megőriztek.

S-CSOPORT

Svájc–Kanada

SZAVAZÁS

Melyik válogatott nyeri meg a 2013-as hoki vb-t?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

A svédek elleni meglepetés után (3–2-es siker) a svájciak Kanada ellen is tréfára készültek, és Denis Hollenstein 14. percben szerzett gólját követően a 35. percig tartották egygólos előnyüket, majd a 48. percig az ikszet. Előbb Andrew Ladd, majd Matt Read talált be Martin Gerber kapujába. Svájc válogatottjában azonban maradt még tartalék, az 54. percben Nino Niederreiter góljával egalizált, ami után a szétlövésig jutottak a felek. Abban a nyolcadik pár után született döntés, a hős pedig Reto Suri lett, aki kétszer is betalált, így Svájc 2–1-re megnyerte a szétlövést. Svájc öt, Kanada három ponttal áll.

Fehéroroszország–Szlovénia

A szlovénok igazi ki-ki meccset játszottak a fehéroroszokkal, de végül veszítettek. A vezetést a szlovénok szerezték meg, ám a záró harmad előtt már a fehéroroszok voltak minimális előnyben. David Rodman passzából azonban Marcel Rodman egyenlített, majd jött két fóros gól, a szlovénoknak ismét sikerült egalizálniuk. Alekszej Ugarov 56. percben szerzett találata azonban döntőek bizonyult, nyertek a beloruszok, akik így az első pontjaikhoz jutottak hozzá a vb-n, miközben a szlovéneknek tovább kell várniuk erre.

Norvégia–Dánia

Hiába a dán mezőnyfölény, a norvégok az első, majd a második harmadot is 1–0-ra hozták. Ami azonban addig nem jött össze a dánoknak 25 lövésből, összejött a harmadik harmadban. Sőt: a négy lövésükből két gól született, az 50. percben iksz volt állás. A túlóráig azonban nem jutottak el, Patrick Thoresen ugyanis az 58. percben megszerezte a norvégok győztes találatát.

JÉGKORONG-VILÁGBAJNOKSÁG, 2013
H-CSOPORT (Helsinki)

Lettország–Egyesült Államok 1–4 (0–0, 1–2, 0–2)
Franciaország–Ausztria 3–1 (2–0, 1–0, 0–1)
Németország–Oroszország 1–4 (0–0, 0–2, 1–2)
A H-csoport állása: 1. Oroszország 6 pont (10–1), 2. Egyesült Államok 6 (9–4), 3. Finnország 5 (6–3), 4. Szlovákia 3 (6–4), 5. Franciaország 3 (5–7), 6. Németország 1 (4–8), 7. Ausztria 0 (4–8), 8. Lettország 0 (1–10)

S-CSOPORT (Stockholm)
Norvégia–Dánia 3–2 (1–0, 1–0, 1–2)
Fehéroroszország–Szlovénia 4–3 (1–1, 1–0, 2–2)
Svájc–Kanada 3–2 – szétlövéssel (1–0, 0–1, 1–1, 0–0, 1–0)
A H-csoport állása: 1. Norvégia 6 pont (6–3), 2. Svájc 5 (6–4), 3. Kanada 5 (5–4), 4. Csehország 3 (3–2), 5. Svédország 3 (4–4), 6. Fehéroroszország 3 (4–5), 7. Szlovénia 0 (4–7), 8. Dánia 0 (3–6)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik