Peking 2022: volt NHL-esek a címvédő orosz hokiválogatottban

Vágólapra másolva!
2022.01.24. 10:47
null
Vagyim Sipacsov és a jégkorong (Fotó: AFP)
Több volt NHL-es hokis is helyet kapott a február 4-én kezdődő pekingi téli olimpiára címvédőként készülő orosz férfi jégkorong-válogatott 25 fős keretében – számolt be a hírről az MTI.

 

Az utazók névsorát vasárnap hozták nyilvánosságra. Ahogy négy évvel ezelőtt, Pjongcsangban, úgy a mostani tornán sem lesznek játékosok az észak-amerikai profiligából, miután a pandémia miatti halasztások átírták az NHL menetrendjét.

Az oroszok keretében hét olyan jégkorongozó kapott helyet, aki a négy évvel ezelőtt győztes csapatnak is tagja volt – köztük van Vagyim Sipacsov, az orosz bázisú liga (KHL) góllövőlistájának éllovasa és az ex-NHL-es Mihail Grigorenko, Nyikita Guszev, valamint Nyikita Nyesztyerov. Szlava Vojnov 2012-ben és 2014-ben Stanley-kupát nyert a Los Angeles Kingsszel, Artyom Aniszimov pedig 2009 és 2021 között 814 mérkőzésen 393 pontot szerzett az NHL-ben.

„Papíron valószínűleg az övék a legerősebb együttes, és megint nagyon jók lesznek – mondta Marco Sturm, aki négy évvel ezelőtt ezüstéremig vezette a német válogatottat. – Persze ez nem jelenti azt, hogy sétagalopp lesz számukra a torna, lesznek más csapatok is, amelyek jó teljesítményt fognak nyújtani és megnehezítik az oroszok dolgát.”

Az orosz keretben három kapus kapott helyet Tyimur Biljalov, Ivan Fegyotov és Alekszandr Szamonov személyében, a szövetségi kapitány pedig Alekszej Zsamnov, aki visszavonulása előtt 807 mérkőzést játszott az NHL-ben.

Az orosz csapat hivatalosan Orosz Olimpiai Bizottság néven szerepel majd Pekingben, miután az országot – államilag irányított doppingolás miatt – eltiltották. A címvédő gárda a B-csoportban sorrendben Svájccal, Dániával és Csehországgal játszik majd.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik