Osztrák hokiliga: háromgólos győzelmet aratott a Fehérvár az Asiago ellen

Vágólapra másolva!
2022.12.04. 20:13
null
A második harmadban indult be a gólgyártás (Fotó: Hydro Fehérvár AV19)
Az előző idényben döntős Fehérvár 3–0-ra legyőzte a vendég olasz Asiagót az osztrák jégkorongliga (ICEHL) vasárnapi játéknapján.

Egészen máshogy is alakulhatott volna a Volán–Asiago ICEHL-mérkőzés, ha az első korongbedobás után alig három perccel szerzett gólt megadja a játékvezető. Nem így történt, a találatot érvénytelenítették a bírók a kapus akadályozása miatt, pedig egy megszerzett buli után szépen begyakorolt figurát mutatott be a Fehérvár, aminek a végén Terbócs István ütötte a hálóba a korongot.

Azért is lett volna fontos a hazai csapatnak, hogy mihamarabb megszerezze a vezetést, mert a közelmúltban rendre meggyűlt a baja azzal, hogy ellenfelei védelmét feltörje, ha pedig ez már a mérkőzés ilyen korai szakaszában sikerül, a nyíltabban védekező, támadásokra is kényszerülő Asiago könnyedén belefuthatott volna egy nagy pofonba. Ezt sikerült elkerülniük a vendégeknek, de afelől nem hagyott kétséget a Volán, melyik a jobb csapat. A második harmadban két gólt szerzett Kevin Constantine együttese, majd Anze Kuralt saját maga második, csapata harmadik gólját lőtte, kialakítva a 3–0-s végeredményt, ennek köszönhetően legutóbbi hét mérkőzéséből hatot nyert meg az AV19.

OSZTRÁK JÉGKORONGLIGA
HYDRO FEHÉRVÁR AV19–ASIAGO HOCKEY (olasz) 3–0
(0–0, 2–0, 1–0)
Székesfehérvár, 2004 néző. V: Rencz, Soós, Jedlicka (szlovák), Váczi
FEHÉRVÁR:
HORVÁTH D. – Fournier, Horváth M. / O'Brien 1, Nilsson (1) / Stipsicz, Szabó Dániel / Rétfalvi – Magosi, HÁRI J. (2), KURALT 2 / Erdély Cs., Findlay, Petan (1) / Vértes, Sarauer, Terbócs / Ambrus G., Németh K., Mihály Ákos. Edző: Kevin Constantine
ASIAGO:
Fazio – Vallati, Rutkowski / Casetti, Gazzola / Filippo Rigoni I, Gios – Misley, Simpson, Saracino / Salinitri, McShane, Finoro / Marchetti, Moncada, Magnabosco / Filippo Rigoni II, Stevan, Castlunger. Edző: Tom Barrasso
Kapura lövések:
35–21.
Gól – emberelőnyből: 5/1, ill. 2/0

További eredmények
Salzburg–Bolzano 3–1
Villach–Vienna 5–2
Klagenfurt–HK Olimpija 3–1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik