Osztrák hokiliga: Bécsben kiütéssel ért véget a Fehérvár rossz szériája

Vágólapra másolva!
2021.02.28. 18:28
null
Hári (16) mesterhármassal vezette győzelemre a Fehérvárt (Fotó:
A osztrák bázisú nemzetközi jégkorongbajnokság vasárnapi, felsőházi mérkőzésén a Fehérvár AV 19 megszakította négy mérkőzésből álló rossz sorozatát, miután imponáló játékkal 6–1-re győzött a Vienna Capitals bécsi otthonában. A találkozón a vendégeknél Hári János mesterhármast ütött. 

 

Alig két héttel ezelőtt, a Klagenfurt elleni 5–3-as győzelemmel kezdte a Fehérvár AV 19 a középszakasz felsőházát az osztrák élvonalban, s akkor még nem sejthettük, hogy csak február végén írhatunk legközelebb a Volán újabb győzelméről. Márpedig ez történt, hiszen a fehérváriak a következő négy meccsüket egyaránt elvesztették – elsőként éppen a Vienna Capitals részesítette őket klubtörténeti maflásban, amikor 11–3-ra kaptak ki az osztrákoktól a Raktár utcában.

Vasárnap tehát eljött a visszavágás ideje, s ha nem is mérték történelmük legnagyobb vereségét az osztrák fővárosban a Capitalsra, azért igencsak tisztességesen sikerült revansot venni a fehérváriaknak a 3–11-ért.

Ebben elsősorban a magyar válogatott csatár, Hári János járt az élen, aki mesterhármasával a csapat vezérének bizonyult, ám a speciális egységek is dicséretet érdemelnek, hiszen a Volán négy gólt szerzett emberelőnyből, egyet pedig emberhátrányból.

A bécsiek számára nem indult jól a meccs, az első harmad közepén Ali Wukovits elvesztette a fejét, és végleges kiállítást kapott durvaságért, az emberelőnyt pedig Hári kihasználta. A második játékrészben aztán beindult a fehérvári brigád, és Alexander Petan előnyös gólja után nem sokkal Erdély Csanád hátrányból háromra növeltea vendégelőnyt. Az utolsó szünetre már ötgólos előnnyel mehetett a magyar csapat: Hári bepakolt még két gólt fórból.

Külön kiemelendő, hogy a középső harmadban a Volán a négy gólt mindössze hét lövésből érte el, s noha ezt a hatékonyságot az utolsó 20 percben nem sikerült megismételnie, a Fehérvár győzelmét nem fenyegette veszély. Sascha Bauer révén szépített a Capitals, majd a végeredményt bő másfél perccel a vége előtt Szabó Bence állította be – a Volán egyetlen, egyenlő létszámnál esett gólját szerezve (1–6).

OSZTRÁK JÉGKORONGLIGA
KÖZÉPSZAKASZ, FELSŐHÁZ
Vienna Capitals (osztrák)–Hydro Fehérvár AV19 1–6
(0–1, 0–4, 1–1)
Bécs, zárt kapuk mögött. Vezette: Hronsky (szlovák, Trilar, Hribar (szlovénok), Riecken (osztrák)
VIENNA: Wraneschitz (Starkbaum)
Wall, Peter – Hackl, Gauthier (1) – Piff, Fischer – Preiser, P. Lakos
Besse, Nissner, Loney – Archibald, Wukovits, Rotter – Richter, Grosslercher, Hartl
– Bauer 1, Artner (1), Kittinger
Edző: Dave Cameron
FEHÉRVÁR: KORNAKKER
SZABÓ B. 1, T. Campbell (2) – Caruso, Horváth M. – GEIGER (2), Szabó D.
Kähkönen, HÁRI J. 3 (1), KURALT (3) – ERDÉLY CS. 1, Bartalis I., PETAN 1 – Mihály Ákos, SARAUER (2), Sárpátki – Lahti
Edző: Antti Karhula
Kapura lövések: 22–24
Kiállítások: 16+10 perc fegyelmi (Fischer, Wukovits)+végleges fegyelmi (Wukovits), ill. 8 perc
MESTERMÉRLEG
Dave Cameron: – A Fehérvár harcra készen érkezett, mi viszont olyan fegyelmezetlenek voltunk, hogy esélyt sem adtunk magunknak a temérdek kiállítással. Ráadásul önző cselekedetek voltak, amire nincs mentség. Mindig a könnyebb utat kerestük, rettentően csalódott vagyok.
Antti Karhula: – A Capitals hagyományosan kemény ellenfelünk, ráadásul mostanság szenvedtünk a játékunkkal, ezért annyi volt a célunk, hogy visszataláljunk önmagunkhoz. Az első harmadban öt az öt ellen is erősnek mutatkoztunk, a második előny-hátrány játékkal telt, amiben kiválóak voltunk, a harmadikban pedig már csak őriznünk kellett az előnyünket. Két forduló maradt, készek vagyunk megküzdeni a minél jobb helyezésért.

A FELSŐHÁZ ÁLLÁSA
M GY HGY HV V L–K Gk P
1. Bozen Südtirol 6 4 1 1 24–17 +7 18
2. Klagenfurt 5 2 1 2 16–16 0 9
3. Salzburg 6 2 1 3 17–20 –3 8
4. Vienna Capitals 5 1 1 2 1 20–18 +2 7
5. Fehérvár AV19 6 2 4 23–29 –6 7
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik