Női jégkorong-vb: Még nem biztos a jövőm – Pat Cortina

Vágólapra másolva!
2022.09.05. 20:25
null
Pat Cortina (Fotó: Dömötör Csaba, archív)
Még nem biztos a jövője a magyar női jégkorong-válogatott élén Pat Cortina szövetségi kapitánynak, mivel a következő világbajnokságot jövőre nem a nyár végén, hanem március végén és április elején rendezik Kanadában.

 

Az 58. születésnapját vasárnap ünnepelt kanadai-olasz edző a közmédiának hétfőn elmondta: még nem biztos a jövője, mert nem tudni, hogy német klubcsapata, a Garmisch-Partenkirchen-i SC Riessersee mellett mennyi ideje jut a női válogatottra.

A csapat története legjobb eredményét elérve a nyolcadik helyen zárta a dániai elitvilágbajnokságot, és a friss világranglistán is kilencedik lett, amely szintén a legjobb eddigi pozíciója.

Cortina büszke a válogatottra, amely eleinte hullámzóan játszott – legyőzte a németeket és pontot szerzett a svédekkel szemben, ám kikapott a dánoktól, a csehektől és az amerikaiaktól –, majd az utolsó meccsén, az 5-8. helyért hosszabbításra kényszerítette a finneket.

„Egy győzelmünk volt, de ahogyan játszottunk a többi mérkőzésen, az sokakat meglepett. Nem féltünk megmutatni, mit tudunk. Büszke vagyok a játékosokra. A pályán kívüli viselkedésük is példás volt, a hotelben, a városban, vagy a buszon, és ez is hozzátartozik a válogatottak életéhez” – mondta Cortina.

Hangsúlyozta, hogy az eddig kitűzött célokat elérték, bennmaradtak, és aztán negyeddöntőt is vívhattak, most pedig jöhet az újabb cél, hogy kijussanak a következő, 2026-os olimpiára.

„El kell hinni, hogy ez lehetséges, a játékosok tudnak ezen a szinten játszani. Reméljük, ez egy új hullám kezdete. Többen és többen jöhetnek játszani, érdeklődhetnek a sportág iránt” – tette hozzá Pat Cortina

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik