Női jégkorong-vb: az esélytelenek nyugalmával kellemetlenkedhetünk – Cortina

Vágólapra másolva!
2022.08.31. 09:24
null
Cortina megnehezítené az USA dolgát (Fotó: MJSZ / Vörös Dávid)
Mint beszámoltunk róla, a magyar női jégkorong-válogatott – a németek dánok felett aratott utolsó másodperces győzelmének köszönhetően – negyeddöntőt játszhat a Dániában zajló elit-világbajnokságon a kilencszeres világbajnok Egyesült Államokkal. Pat Cortina szövetségi kapitány szerint ez a mieink számára igazi jutalomjáték lesz.

Először fordult elő a magyar hokiban – a férfi és a női vonalat együttvéve –, hogy egy csapat a világ élvonalába feljutva nem esett ki azonnal az első alkalommal. Igaz, tavaly a nők már játszottak az elitben, ám a koronavírus-járvány miatt a nemzetközi szövetség a 2021-es vb-re eltörölte a kiesés rendszerét. A férfiak eddig kétszer voltak tagjai az elitnek, ám a 2008-as szapporói és 2015-ös krakkói feljutást követő évben búcsúztak.

A nők ezzel szemben idén megőrizték a tagságukat, sőt, a csoport 3. helyén végezve negyeddöntőt játszhatnak csütörtökön a kilencszeres világbajnok Egyesült Államokkal – még ez ha nem is feltétlenül rajtuk múlt, lévén a németek Tanja Eisenschmid utolsó másodpercben ütött góljával győzték le a dánokat utolsó csoportmeccsükön.

„Igazi dráma volt a kedd este. Azon az egy másodpercen múlt, hogy pakolunk és hazamegyünk, vagy maradunk. Aki ismeri a női hokit, tudja, hogy az Egyesült Államok és Kanada más szintet képvisel. Most világbajnoki meccsen játszhatunk az USA ellen, és ez nagy szó. Nem kell megijedni, nem kell félni, nyugodtan játszhatunk, esélyünk nincs, de szeretnénk néhány kellemetlen pillanatot okozni. És ne felejtsük, utána lesz még legalább egy fellépésünk az ötödik-nyolcadik helyért” – idézte a Magyar Távirati Iroda a magyar szövetségi kapitányt, Pat Cortinát.

NŐI JÉGKORONG
ELIT-VILÁGBAJNOKSÁG
NEGYEDDÖNTŐ

SZEPTEMBER 1.
12.00:
Svájc–Japán (Herning)
16.00: Egyesült Államok–Magyarország (Herning) – élőben az NSO-n!
17.30: Kanada–Svédország (Frederikshavn)
20.00: Finnország–Csehország (Herning)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik