Női jégkorong: „A magyar szívet kitéve küzdöttünk a szlovákok ellen”

P. V.P. V.
Vágólapra másolva!
2023.02.08. 11:28
„Vízilabdameccs lett a vége a hét-hatos eredményt tekintve” – kezdte a szlovákok elleni találkozó értékelését a magyar női jégkorong-válogatott csapatkapitánya, Garát-Gasparics Fanni. Az NSO Tv-nek elmondta, azért sikerült kétgólos hátrányból megfordítani a meccset, mert mindenki pörgött, és keményen, a magyar szívet kitéve küzdött.

„Azért benne van rendesen, hogy a szlovákokkal mindig nagy csatákat, szoros mérkőzéseket játsszunk, most is nagyon izgi lett a vége. Jó hokit játszottunk, felvettük a ritmust a fizikális hokit előnyben részesítő ellenféllel, elégedett vagyok a csapattal” – ezek már Pázmándi Zsófia szavai, aki azt is elárulta, nagyon büszke rá, s jólesett neki, hogy őt választották a meccs legjobbjának a magyar csapatból, mert utoljára 2018-ban részesült hasonló egyéni elismerésben.

A budapesti Tüskecsarnokban zajló Öt Nemzet Torna első meccsén újoncot is avatott az A-csoportos vb-re készülő válogatottunk. Gengeliczky Dorottya nemcsak debütált, de pontot is szerzett a szlovákok ellen. Videónkból kiderül, hogyan élte meg a bemutatkozását, s a csapattársaival együtt mindenkit arra buzdít, hogy minél többen jöjjenek ki a norvégok, a franciák és a japánok elleni találkozóra.

NŐI JÉGKORONG

ÖT NEMZET TORNA
1. FORDULÓ
MAGYARORSZÁG–SZLOVÁKIA 7–6
(2–1, 2–2, 3–3)
Budapest, Tüskecsarnok, 216néző.Vezette:Tóth R., Szabó D., Paulheim, Péter Cs.
MAGYARORSZÁG:Németh A. – Faggyas, Németh B. / Knee 1, TÓTH E. 1 (1) / Kiss-Simon, Mayer / GENGELICZKY (1), Koncz – DABASI (3), GARÁT-GASPARICS 2, Horváth I. / Jókai Szilágyi 1 (1), Pázmándi 1 (1), WILLIAMS 1 (1) / Huszák, Metzler, Mozolai / Gondos, Rónai, Strobl.Megbízott szövetségi kapitány:Delaney Collins
SZLOVÁKIA:Stofanková – A. Suliková, L. Suliková (1) / Galisová, Leskovjanska (1) / Drabeková (1), Vysokajová, / Fortunová – Korenková, Kubeková (2), LOPUSANOVÁ 3 / Dobiasová, ISTOCYOVÁ 1 (1), Nemceková 1 / L. Halusková (1), Maskalová, Matejková / R. Halusková, Kapicaková, Rumanová 1.Szövetségi kapitány:Arto Sieppi
Kapura lövések:27–28.
Gól – emberelőnyből:4/2, ill. 3/1.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik