„Nem is emlékszem rá, mi történt a meccs után
. – válaszolta Horváth Tifani arra a kérdésre, hogy élte meg az ünneplés perceit.  – Odamentem, eldobtam mindenemet, ami rajtam volt, és csak ölelgettem mindenkit, aki a kezem ügyébe akadt. Szóval most érzelmileg nagyon ki vagyok merülve. Szerettem volna sírni, de az sem ment, mert túlzottan kiizzadtam a meccs alatt. Annyira euforikus érzés még mindig! Ennyi szurkoló előtt játszani, hogy ennyi embert érdekeltek a meccseink... Nyilván az osztrákok elleni mérkőzés előtt ki kellett volna zárnunk ezt, de küldték a képeket, hogy a szurkolók két órával a kezdés előtt álltak kint a karszalagokért. Te jó ég! Azért hozzászoktuk ahhoz, hogy megtaláljuk a családtagjainkat fent a lelátón, most meg keresgélni kellett, hogy kinek integessek, kinek dobáljak puszikat.”

Odnoga Lotti így idézte fel az utolsó perceket:

„Amikor másfél perccel a vége előtt emberhátrányba kerültünk, és hat a négy ellen voltunk a jégen, akkor a padon nagy izgulás volt. Mindenki szurkolt annak a négy embernek, ötnek a kapussal együtt, akik bent voltak. De nagyon jól lehoztuk a meccset, óriási érzés, nagy a boldogság.” 

 

Gasparics Fanni így emlékszik a végső dudaszó pillanatára.

„Egyértelmű volt, hogy feldobjuk a sisakokat, kesztyűket, ütőket az égbe, egy emberként rohanunk oda a kapuhoz örülni és ugráltunk. Örömkönnyek is megjelentek néhol. Nem is tudom pontosan visszaidézni, annyira extázisszerű élmény volt.”

Az ünneplés persze nem ért véget az után, hogy a lányok lejöttek a jégről. Az este folytatásáról Huszák Alexandra beszélt.

„Bár még nem tudtam bejutni az öltözőbe, így biztosan nem tudom, de szerintem a lányok már bent terveznek valamiféle kis mulatást. Nem szeretnénk túlzásba vinni, de egy ilyen sikert mindenféleképpen jóízűen meg kell ünnepelni.”

Videóinkban a lányok beszélnek arról is, mennyire tudták kizárni, hogy a dánok norvégok elleni 4–0-s győzelme után már megvolt az elitbe való feljutás, és Pat Cortina is szóba kerül...

JÉGKORONG
NŐI DIVÍZIÓ 1/A-VILÁGBAJNOKSÁG, VASAS JÉGCENTRUM
Magyarország–Ausztria 2–1 
(1–1, 0–0, 1–0)
Budapest, 
Káposztásmegyer, 1944 néző. Vezette: Picavet (francia), Cerhitova (szlovák), Strong (amerikai) MAGYARORSZÁG: NÉMETH A.
KREISZ E. (1), KISS-SIMON – NÉMETH B. 1, Mayer – Tóth E., Odnoga L. – Grkovic
Seregély, DABASI, Huszák – Jókai-Szilágyi K., Gowie, Jókai-Szilágyi Zs. – Horváth T., GASPARICS 1 (1), Nooren – Kiss A., PINTÉR L., Pintér H. – Rónai
Szövetségi kapitány: Pat Cortina
AUSZTRIA: EKRT
Matzka, Wittich – Granitz, Fazokas – Kraus, Lopez – Ausperger, Clodi
Schafzahl, Verworner, Altmann – MEIXNER 1, Väärälä, Trummer – Volgerer, Hanser, Grascher – Burghart, Willenshofer, Vlcek
Szövetségi kapitány: Risto Kurkinen
Kiállítások: 6, ill. 16 perc
Kapura lövések: 33–14

KORÁBBAN
Szlovákia–Olaszország 2–1 
(1–0, 1–1, 0–0)
Dánia–Norvégia 4–0 (1–0, 1–0, 2–0)

A VÉGEREDMÉNY
 MGyHGyHVVLG–KGP
1.Magyarország
5
4
– 
1

20–  613 
2.Dánia5
3
2
18–16  9
3.Norvégia5
3
2
12–10  9
4.
Ausztria5

1
2
20–13 
  8
5.Szlovákia5
112  7–12  6
6.Olaszország5
5
  3–23  0
Pontegyenlőség esetén az egymás ellen szerzett pontok, majd a gólkülönbség, az egymás elleni mérkőzéseken szerzett gólok, az összevetésben szereplő csapatokon kívüli legjobb helyezést elérő csapat elleni eredmény, az összevetésben szereplő csapatokon kívüli második legjobb helyezést elérő csapat elleni eredmény, végül a torna előtti kiemelés rangsorol.
Az első két helyezett jövőre az elit-világbajnokság mezőnyében, az utolsó helyezett a divízió 1/B-osztályban szerepel.