Három meccset játszik Franciaországban a magyar válogatott (Fotó: mjsz.hu)

Pat Cortina szövetségi kapitány és szakmai stábja a magyar szövetség (MJSZ) weboldalának csütörtöki beszámolója szerint 25 játékost hívott be a keretbe.

A válogatott novemberben ugyancsak Franciaországban, Vaujanyban nyert tornát, akkor a házigazdákat 1–0-ra, a szlovákokat 3–1-re verte, a norvégoktól 3–2-re kikapott. Ezúttal Amiens-ben a szintén A-csoportos házigazdák és a japán válogatott, valamint az elitből idén nyáron kieső dánok lesznek az ellenfelek.

A keret hétfőn találkozik Mátyásföldön, majd szerdán utazik a tornára. A névsorban ezúttal egy újonc van, Márton Luca. Több olyan játékos is meghívót kapott, aki novemberben még nem tudott rendelkezésre állni. A tavalyi olimpiai selejtező után szerepel újra a csapatban Tóth Enikő.

Időközben – amint azt a honlap kiemelte – Pat Cortina szövetségi kapitány megbízatását meghosszabbította az MJSZ elnöksége. A szakvezető továbbra is a német Riessersee vezetőedzője főállásban, és a német harmadosztály decemberben nem tart szünetet, ezért ezúttal csak az itthoni edzéseken lesz jelen, a franciaországi mérkőzésekre nem tud a magyar csapattal tartani. Bekerült a stábba másodedzőként Fodor Zoltán, a BJA vezetőedzője.

Az A-csoportos vb pontos helyszíne és időpontja – mint az MJSZ kiemelte – továbbra sem ismert, ez még hatással lehet a szezon további részére.

A felkészülési torna magyar érdekeltségű mérkőzései
Ddecember 15., csütörtök, 16.30: Magyarország–Dánia
December 16., péntek, 16.30: Magyarország–Japán
December 17., szombat, 20.00: Magyarország–Franciaország

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE
KAPUSOK:
Németh Anikó (MAC Budapest), Révész Zsuzsa (Debreceni HK)
HÁTVÉDEK: Faggyas Lilla (HKB), Fecske Maja (MAC Budapest), Kiss-Simon Franciska (HKB), Knee Sarah (klub nélküli), Márton Adél (OHA, kanadai), Mayer Fruzsina (HKB), Németh Bernadett (MAC Budapest), Odnoga Lotti (University of St.Thomas, amerikai), Tóth Enikő (BJA)
CSATÁROK: Gondos Tamara (MAC Budapest), Horváth Imola (MAC Budapest), Jókai-Szilágyi Kinga (MAC Budapest), Józsa Orsolya (MAC Budapest), Márton Luca (OHA, kanadai), Metzler Regina (OHA, kanadai), Mozolai Berta (BJA), Pázmándi Zsófia (OHA, kanadai), Rónai Alexandra (MAC Budapest), Seregély Míra (University of Maine, amerikai), Strobl Lara (HKB), Szamosfalvi Petra (HKB), Szelényi Nina (HKB), Williams Hayley (Dinamo Neva, orosz)