NHL: minden játékos be lesz oltva, október 12-én indulna a idény

MTI/ CS. B.MTI/ CS. B.
Vágólapra másolva!
2021.07.14. 16:43
null
Az NHL játékosai be lesznek oltva koronavírus ellen (Fotó: AFP)
Minden játékos be lesz oltva a koronavírus ellen, így az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) ismét teljes, csapatonként 82 mérkőzéses idénnyel számol 2021–2022-re – közölte a Magyar Távirati Iroda.

 

A liga honlapján tette közzé, hogy a remények szerint október 12-én rajtol az idény, s minden oltott hokis megkötések és karantén nélkül utazhat a kanadai-amerikai határon át, oda-vissza. Az alapszakasz április közepén zárulna, a Stanley-kupa döntője júniusban lenne, ugyanakkor ez a dátum módosulhat, amennyiben az NHL sztárjai szerepelhetnek a 2022-es pekingi téli olimpián. Ez ügyben folyamatosan egyeztet az NHL, a játékosszervezet (NHLPA) és a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB), azonban hamarosan dönteni kell. A profiliga 1998, 2002, 2006, 2010 és 2014 után úgy határozott, hogy a 2018-as játékokra nem küld játékost.

Idén a pandémia miatt csak 56 találkozót játszottak a csapatok, ráadásul a kanadai-amerikai határ lezárása miatt egészen az elődöntőig csak csoportokon belül küzdöttek.

Most csatlakozik a mezőnyhöz a Seattle Kraken, így mind a négy divízióban 8 alakulat lesz. A gárda a csendes-óceáni csoportban szerepel, innen az Arizona Coyotes átkerül a középső csoportba.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik