NHL: az ötpontos McDavid vezérletével hengerelt az Edmonton

MTI, N. T.MTI, N. T.
Vágólapra másolva!
2021.02.21. 08:57
Az Edmonton Oilers az ötpontos – három gólig és két gólpasszig jutó – Connor McDavid vezérletével 7–1-re kiütötte a vendég Calgary Flamest az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) alapszakaszának szombati játéknapján.

Auston Matthews négy ponttal – két gól és két gólpassz – vette ki a részét a Toronto szombati győzelméből a Montreal vendégeként. Matthews remek formában van: sorozatban a 16. mérkőzésén szerzett pontot, legutóbbi négy fellépésén pedig harmadszor tudott két góllal zárni.

Stateline-ben, a Tahoe-tó partján lévő Edgewood Golf Klub területén megrendezett szabadtéri mérkőzésen a Colorado 3–2-re legyőzte a Vegast. A mérkőzés 10 óra 37 percig tartott, mert az extra napsütés következtében a pálya jegét balesetveszélyesnek találták, így az első harmad kezdését követően nem sokkal beszüntették a játékot, amit csak 21 órától folytattak. Vasárnap (ma) ugyancsak ezen a pályán játsszák a Boston-Philadelphia találkozót.

A 33 éves Sidney Crosby 1000. ligamérkőzését játszotta, és két gólpasszal járult hozzá a Pittsburgh győzelméhez. Crosby az aktív játékosok közül 25.-ként érte el az ezres határt, a Penguins történetében pedig ő az első.

Alex Nedeljkovic NHL-karrierje során először zárt kapott gól nélkül. A Carolina kapusa 24 védéssel járult hozzá a Tampa Bay elleni 4–0-s győzelemhez. A címvédő legutóbbi négy fellépésén harmadszor maradt alul.

NHL, ALAPSZAKASZ
Edmonton Oilers
–Calgary Flames 7–1
New Jersey Devils–Buffalo Sabres 2–3
Washington Capitals–New York Rangers 1–4
Detroit Red Wings–Florida Panthers 2–1
Arizona Coyotes–Los Angeles Kings 2–4
Carolina Hurricanes–Tampa Bay Lightning 4–0
Columbus Blue Jackets–Nashville Predators 2–4
Montreal Canadiens–Toronto Maple Leafs 3–5
Pittsburgh Penguins–New York Islanders 3–2
St. Louis Blues–San Jose Sharks 4–5
Anaheim Ducks–Minnesota Wild 1–5
Colorado Avalanche–Vegas Golden Knights 3–2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik