Mol Liga: az Újpest kitömte a címvédőt, újabb Fradi-vereség

Vágólapra másolva!
2015.10.09. 21:19
A jégkorong Mol Liga alapszakaszának pénteki játéknapján a listavezető DVTK súlyos vereséget szenvedett Újpesten, míg a Ferencváros a MAC otthonában elszenvedte sorozatban az ötödik vereségét. A Debrecen nyert Székesfehérváron, a Csíkszereda elkönyvelte az első győzelmét.

A címvédő és listavezető DVTK súlyos, 6–1-es vereséget szenvedett Újpesten. A lila-fehérek a két gólt jegyző Eric Pance vezérletével a második játékrészben már 4–0-ra vezettek, majd Galanisz Nikandrosz szépítése után a hajrában kiütésessé tették sikerüket. Az Újpest sikerének értékét növeli, hogy a hat góljából csak egyet szerzett emberelőnyből (ötöt azonos létszám mellett). A diósgyőriek először kaptak ki a rendes játékidőben.DVTK súlyos, 6–1-es vereséget szenvedett Újpesten. A lila-fehérek a két gólt jegyző Eric Pance vezérletével a második játékrészben már 4–0-ra vezettek, majd Galanisz Nikandrosz szépítése után a hajrában kiütésessé tették sikerüket. Az Újpest sikerének értékét növeli, hogy a hat góljából csak egyet szerzett emberelőnyből (ötöt azonos létszám mellett). A diósgyőriek először kaptak ki a rendes játékidőben.

A Debrecen kihasználta a DVTK botlását, idegenben megverte a Fehérvár második együttesét, és egy pontra megközelítette az éllovast. A házigazdák Vincze Péter Tamás góljaira még válaszoltak, Berta Ákos találata után azonban már nem tudtak újítani.

Negyedik idegenbeli mérkőzésüket is elveszítették a Dunaújvárosi Acélbikák, akik 5–2-es vereséget szenvedtek az első győzelmét elkönyvelő csíkszeredai együttestől. A hazaiak már a második percben előnybe kerültek (1–0), majd a második harmad első felében bő hét perc alatt újabb három gólt szereztek (4–0), ezzel eldöntötték a meccset. A romániai csapatban Kalvis Ozols duplázott és asszisztot jegyzett.

A mesterhármast elérő Nagy Krisztiánt nem tudta féken tartani a Ferencváros, amely 5–2-es vereséget szenvedett a MAC vendégeként. Az ötgólos első harmad (3–2) után a hazaiak a második játékrészben növelték előnyüket, majd több mint harminc percig nem esett újabb gól. A végeredményt Nagy állította be 57 másodperccel a vége előtt, amikor bevette az üres kaput. A Ferencváros zsinórban az ötödik vereségét szenvedte el.

JÉGKORONG MOL LIGA, ALAPSZAKASZ
UTE
DVTK-JEGESMEDVÉK 6–1 (1–0, 3–1, 2–0)
Megyeri út, 300
néző. V: Halassy, Haszonits, Berger, Pálkövi
UTE: SILA – Lindren (1), Kiss D., PANCE 2 (1), MIHÁLÍK 1 (2), VIRÁG T. (1) – Hegyi Á. (1), Huba, CSÁNYI 1, Nemes, Kiss Á. (1) – DÓSA (2), GARBACZ 1, Hodos, GRÖSCHL 1 (1), Feil – Pichler, Dömötör (1), Turbucz. Edző: Szilassy Zoltán
DVTK: Adorján – Leppanen, Dudas (1), Hajós, Tóth A., Cseter – Sagert (1), Gőz, Miskolczi, Dansereau, Booras – Laczkó, Vojtkó, Galanisz 1, Somogyi, Pavuk – Ritó, Láda B., Popovics. Edző: Mayer Péter
Kiállítások: 4 perc, ill. 10 perc
MESTERMÉRLEG
Szilassy Zoltán: – Mindenkivel maximálisan elégedett vagyok. A vezetés megszerzése után voltak kritikus időszakok, amit sikerült átvészelnünk. Végig kőkemény férfimunkát végeztünk a kapu előtt, a győzelem ellenére szerénynek kell maradnunk.
Mayer Péter: – Az Újpest ma olyat mutatott, amivel teljesen megérdemelten nyerte meg a meccset. A csapat mindig annyit tud játszani, amennyire az ellenfél hagyja. Ma igazából húsz percig tudtuk a saját játékunkat játszani. Az az igazán fájó, hogy hatból öt gól kapu előtti munkásgól volt.

MAC BUDAPESTFERENCVÁROS 5–2 (3–2, 1–0, 1–0)
Tüskecsarnok, 800
néző. V: Babic, Gangel, Ozsváth, Bedő
MAC: ARANY G. – Quinn 1, Stipsicz, Sarenpää, NAGY K. 3, Szappanos (1) – Pozsgai, Mestyán, Németh A., Roczanov, Tóth R. – Olson, TOKAJI (3), McDonald, Hayes, Klempa – Nagy P., TERBÓCS 1 (2), Schmál, Silló (1), Bödök. Edző: Majoross Gergely
FERENCVÁROS: Budai K. – Valecko, Suoraniemi, Horváth D., Kovács V. L., Fliszár – ERDÉLYI T., Hietamäki, Mach 1, Jensen (1), Manninen – Lévai, Pál, Rafaj (1), Dubek, Kiss G. 1 – Farkas L. S., Schellin, Papp Cs., Üveges. Edző: Greg Lindqvist
Kiállítások: 4, ill. 8 perc+10 perc fegyelmi (Rafaj)+végleges kiállítás (Jensen)
MESTERMÉRLEG
Majoross Gergely: – Mindenképpen fontos és jó, hogy nyertünk, mert újoncként minden győzelem segíti a formálódásunkat, és büszkévé tesz. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy a játékunkkal maradéktalanul elégedett vagyok, mert sok minden nem tetszett, de ahhoz nem férhetett kétség, hogy itthon tartjuk a három pontot.
Greg Lindqvist: – Egészen jól játszottunk, főleg, ha figyelembe vesszük a két keret közti minőségkülönbséget. Viszont ezúttal is csak két találatot szereztünk, amennyivel ritkán lehet hokimeccset nyerni. Remélhetőleg a következő napokban érkezik néhány új játékos, mert mindig meccsben vagyunk, csak eredményeket nem érünk el.

FEHÉRVÁR AV19DEBRECENI HK 2–3 (0–1, 2–1, 0–1)
Székesfehérvár, 400
néző. V: Varjú, Mayer, Váczi, Soltész
FEHÉRVÁR:
Scola – Krogh, Szabó B., Tóth G., Kocsis F., Hamvai – Hegyi Á. Z., Korbuly, HOLMBERG 1, Shupe, ORBAN B. (1) – Arany M., Pados, Szabó P. K., Reisz, BODÓ 1 (1) – Lengyel, Vokla, Reiter R., Mazzag, Pillók. Edző: Tyler Dietrich
DEBRECEN: VAY – CSÍKI (2), Kovács B., Dancsfalvi (1), VINCZE P. T. 2, VASZJUNYIN (1) – Hetényi P., Wéber (1), SALUGA (1), Berta 1, Könczei – Emanuelsson, Kunajev, Trosin, Garrett, Kaszkov – Barabás. Edző: Dmitrij Romanov
Kiállítás: 4, ill. 14 perc
MESTERMÉRLEG
Tyler Dietrich: –
Nagyon frusztráló mérkőzés volt. Az elején nem voltunk kellőképpen harapósak, majd visszajöttünk a meccsbe, de mindig az ellenfél mögött jártunk, végig csak futottunk az eredmény után, és hiába alakítottunk ki számos helyzetet, ezeket nem tudtuk kihasználni.
Dmitrij Romanov
: Az eredménnyel elégedett vagyok, a teljesítményünkről ez már kevésbé mondható el, nem játszottunk jól.

HSC CSÍKSZEREDA (romániai)DAB 5–2 (1–0, 3–0, 1–2)
Csíkszereda, 1100
néző. V: Toporceanu, Butucel (mindkettő román), Máthé, Sikó (mindkettő romániai)
CSÍKSZEREDA: Peksa – Ozols 2 (1), Bednár (1), Tambijevs 1 (1), Antal Zs., Berlov 1 – Bors (2), Kuzman 1, K. Heffernan (1), S. Heffernan (2), Farkas T. (1) – Salló, Gecse, Mihály E., Moldován, Bíró T. – Orbán Sz., Geréb I. A., Okos, Rokaly. Edző: Artur Otjabrov
DAB: Lindoff (Duschek) – Lencsés, Hruby, Azari 1, McCann (1), Németh P. – Raszulov, Smith (1), Bushbacher 1, Magosi E., Odnoga M. – Revák, Léránt, Szepessy B., Szepessy M., Nagy M. – Pál Z., Dörök, Mátyásy. Edző: Lee Gilbert
Kiállítások: 14 perc+10 perc fegyelmi (Bíró T.), ill. 16 perc
MESTERMÉRLEG
Artur Otjabrov: – Eddig a fiúk nem hitték el magukról, hogy képesek nyerni. Az volt a feladatom, hogy ezt a görcsöt feloldjam. Nagyon motiváltan játszottunk, győzni akartunk. A speciális játékunk is kezd összeállni. A szurkolók pedig nagyszerűek voltak, kiváló hangulatot teremtettek.
Lee Gilbert: – A hazai csapat az első percektől kezdve jobb volt. Rengeteg kiállítást kaptunk, amelyekből rendre rosszul jöttünk ki. A játékvezetők belenyúltak a mérkőzésbe: az nem engedhető meg, hogy szeretnék a játékvezetővel beszélgetni, de ő nem akar velem szóba állni.

AZ ÁLLÁS
1. DVTK Jegesmedvék 11 8 1 1 1 44–28 +16 27
2. Debreceni HK 11 7 2 1 1 41–23 +18 26
3. MAC Budapest 11 7 1 1 2 41–25 +16 24
4. Fehérvár AV19 11 4 1 2 4 37–35 +2 16
5. UTE 10 3 2 5 25–26 –1 13
6. Ferencvárosi TC 10 3 2 5 28–35 –7 11
7. ASC Corona Brasov 8 2 1 5 26–37 –11 8
8. Dunaújvárosi Acélbikák 9 2 1 6 22–33 –11 8
9. HSC Csíkszereda 11 1 2 8 26–48 –22 5

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik