Mol Liga: „Az Érsekújvár erkölcsi és anyagi károkat okozott”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.03.09. 11:52
A jégkorong Mol Liga vezetése az érsekújváriak meccslemondásának sokkhatása alatt van még, a bajnoki döntő első mérkőzésének elmaradása erkölcsi károkat okozott a ligának és anyagiakat az ellenfél Miskolc számára, ezért szankciókra lesz szükség – mondta a liga alelnöke, Radnai Károly a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában. Hozzátéve: a felvidékiek vádaskodnak, de ők hibáztak, s nem hozzájuk kell a ligát igazítani. A vezető szerint szerdán lesz második meccs, és nincs értelme az Érsekújvárt kizárni, lecserélni.

„Az Érsekújvár meccslemondásának sokkhatása alatt van még most is a liga vezetése, a kész helyzet elé vasárnap reggel állítottak minket. A szlovák harmadosztályú bajnokság és a Mol Liga egymásra csúszásának esélyeiről persze már jó előre értesítettek minket a szezon elején, de a liga mindent megtett a felvidéki csapat játéka érdekében. Nem helytállóak az érsekújvári vádak, hogy mi lesöpörtük volna a javaslataikat, ellenben ők rúgták fel a kompromisszumot: ez nem az Érsekújvár köré szerveződő bajnokság, hanem egy nemzetközi liga magyar, román és szlovák szereplőkkel, ahol mindenki érdekére figyelni kell" – mondta Radnai Károly a Reggeli startban.

„Az Érsekújvár komoly erkölcsi károkat okozott a ligának és ne feledjük, történtek anyagi károk is, hiszen Miskolc telt házzal várta a bajnoki döntő első mérkőzését. Nagyon rossz az üzenete, hogy miközben az Érsekújvár lépten-nyomon hangoztatja, hogy a Mol Liga csapatai a szlovák Extraliga alsóházának játékerejét képviselik, addig ők most a szlovák harmadosztály fináléját részesítették előnyben feljutási szándékaik miatt. Nem értjük, miért kellene az egyéni ambíciójukhoz igazodnunk."

„Ma lesz egyeztetés a Jégkorong-szövetségben a hogyan továbbról. A Mol Ligának nagyon fontos az Érsekújvár, de nem mindenáron. Pénteken még el sem tudtam képzelni, hogy ezt meg merik lépni: átléptek egy határt, ahonnan nehéz lesz visszajönni. A vétlen Miskolcé az első meccs, kétezer euró az alapbüntetés, de további szankciók is szükségesek majd. Hogy lesz-e második meccs ezek után szerdán? Szerintem igen, mert ezt a sorozatot is meg akarják nyerni. Nem hiszem, hogy így utólag be lehet hozni cserével a döntőbe a Dab.Doclert."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik