KHL: Washington és Tampa elleni meccseket szerveznének

Vágólapra másolva!
2021.12.14. 20:57
null
KHL vs. NHL meccsek jöhetnek (Fotó: AFP)
Orosz sajtóforrások szerint az orosz (KHL) és az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) tárgyalásokat folytat, hogy szeptemberben két, sok orosz világsztárt foglalkoztató NHL-es csapat, a Washington Capitals és a Tampa Bay Lightning ellen játszhassanak felkészülési mérkőzéseket.

 

A két amerikai együttes „kiszemelése” nem véletlen: a Washington alapembere például Alekszandr Ovecskin, Jevgenyij Kuznyecov, Dmitrij Orlov és Ilja Szamszonov, míg az elmúlt két idényben Stanley Kupa-győztes Tampát erősíti Nyikita Kucserov, Andrej Vaszilevszkij és Mihail Szergacsjov.

A Capitals eddig kétszer lépett fel Európában: 1981-ben és 1989-ben, ugyanakkor a másfél évtizede tartó Ovecskin-érában egyszer sem. A Tampa 1998-ban, 2008-ban és 2019-ben játszott Észak-Amerikán kívül, Ausztriában, illetve Svédországban.

Az NHL-nek a múltban komoly összecsapásai voltak a szovjet csapatok, illetve válogatottak ellen a Szovjetunióban 1976 és 1991 között. Közel két évtized szünetet követően 2010-ben a Carolina Hurricanes lépett fel Szentpéterváron.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik