Jégkorong-vb: Szlovákia nyerte az oroszok elleni rangadót

Vágólapra másolva!
2021.05.24. 17:34
null
Így ünnepelte a harmadik gólt a szlovák válogatott (Fotó: AFP)
Szlovákia 3–1-re legyőzte Oroszországot a Rigában zajló jégkorong-világbajnokság hétfői játéknapján. Lettország az olaszokat múlta felül 3–0-ra.

.

Az A-csoport rangadóján Szlovákia Milos Kelemen góljával szerzett vezetést a második harmadban, de szinte azonnal válaszolt erre Oroszország, Alekszandr Barabanov találatával. Hét perccel a mérkőzés vége előtt Martin Gernát volt eredményes szlovák részről, az utolsó percben pedigMarek Daloga állította be a 3–1-es végeredményt.

A szlovák válogatott három kör után 100 százalékos mérleggel vezeti a csoportját, míg Oroszország két nyertes találkozó után szenvedte el az első vereségét a tornán.

A B-csoportban Lettország Martins Karsums révén a második harmadban jutott előnyhöz. Az utolsó két percben további két gólt ütve – előbb Lauris Darzins, majd ismét Karsums volt eredményes – győzte le az olaszokat. A lettek ezzel vezetik csoportjukat az esti Németország–Kanada meccs előtt, miközben Olaszország a harmadik találkozóját is elveszítette a világbajnokságon.

JÉGKORONG
ELIT-VILÁGBAJNOKSÁG, RIGA
4. NAP
A-CSOPORT
Szlovákia–Oroszország 3–1 (0–0, 1–1, 2–0)
Később
19.15:
Csehország–Fehéroroszország
B-CSOPORT
Lettország–Olaszország 3–0 (0–0, 1–0, 2–0)
Később
19.15:
Németország–Kanada (Tv: Sport2)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik