Jégkorong-vb: Japán ellen sem szereztek pontot a britek

Vágólapra másolva!
2013.04.19. 18:04
null
Oszava Juto szerezte a harmadik japán gólt (Fotó: Jezoviczki Máté)
A Budapesten zajló divízió 1/A-s jégkorong-világbajnokság negyedik fordulójában Japán magabiztosan nyert Nagy-Britannia ellen. Előbbieknek hat, utóbbiaknak változatlanul nulla pontja van. A briteknek a záró fordulóban hárompontos győzelmet kell aratniuk a minket szétlövésben legyűrő Dél-Korea ellen, hogy ne essenek ki, Japán ellenünk zár szombaton este. A rendező magyar együttes 19.30 órától a feljutásra szintén esélyes, két éve éppen Budapesten feljutó Olaszország ellen folytatja szereplését a vb-n, a találkozót a Nemzeti Sport Online hagyományos online tudósításban, valamint élőképes cikkben is közvetíti!

1. harmad

SZAVAZÁS

Mi lesz a Magyarország–Olaszország hokimeccs végeredménye a divízió 1/A-s vb-n?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Kevés volt a játékmegszakítás, így a folyamatos hoki mellett egyértelműen kialakulhatott a két stílusbeli különbség: az ázsiaiak gyorsaságukra és a passzokra építették a támadásaikat, a britek ellenben a testjátékot és az egyéni akciókat erőltették, többnyire maguk mentek a támadóharmadba belőtt korongok után. Egy dolog azonos volt viszont: mindkét elképzelés eredménytelennek bizonyult. Az első kiállítás a japánoké volt, de a britek három mp(!) alatt leadták a fórjukat, így négy a négy ellen folytatódott a meccs. Ez a felállás a japánoknak kedvezett, akik még a 13. percben betolták a játékot a brit harmadba, majd Hasimoto Rjo lövésével vezetéshez jutottak. A harmad további részében kétszer jutottak fórhoz a britek, előbb azonban Fukufudzsi Jutaka kapus vezérletével tartották meg előnyüket a japánok, másodjára meg a védelem semmisítette meg a nem túl meggyőző, de legalább ötlettelen brit próbálkozásokat (1–0).

2. harmad

Egy kapu mögötti ütközésért kirótt, tízperces plusz fegyelmivel súlyosbított kiállítással kezdtek be a japánok, de a britek ezúttal sem jelentettek veszélyt öt a négy ellen. Nem jött a gól, kevés helyzet adódott a kapuk előtt, egyre idegesebb lett a jégen a hangulat. Az (ember)hátrányos helyzetű britek közül Matthew Myers egy cserénél a japán kispadhoz ment emberkedni, és mindenkibe belekötött, aki a padra leülni készült, illetve onnan lépett jégre. A kialakult kakaskodáson azonban nem jutottak túl a felek, így a kiállítás is elmaradt. A harmad megmozdulása Robert Farmeré volt, aki úgy kerülte meg a védőjét már a japán harmadban, hogy a levegőben ütötte el mellette a felpörgő passzt, majd megkerülte. Ezt követően még a levegőből lesimította maga elé a korongot, a látványos akciót aztán Fukufudzsi hiúsította meg, aki jó ütemben szúrt ki a kapuból a botjával. Egy perc múlva az emberelőnyös britek megkapták a második góljukat. A 32. percben Jonathan Weaver szerencsétlenkedett a kék vonalnál, a rátámadó Ueno Hiroki elvette tőle a korongot, a sprintversenyt megnyerte, és úgy is a hálóba lőtt, hogy a védő szabálytalankodott vele szemben. Tehát amúgy is büntető jött volna, de nem volt rá szükség. A végjátékban nagy esélyt kapott Japán, hogy növelje az előnyét – három brit is ült egyszerre a büntetőpadon –, de négy a három, majd öt a négy ellen sem sikerült a kapuba találniuk az ázsiaiaknak (2–0).

3. harmad

A felvonás elején gyors gólhoz jutott Japán: a 42. percben brit védelem rosszul osztotta le a területet, így Oszava Juto üresen közelről a kiszolgáltatott Stephen Murphy mellett a kapuba emelt. A 45. percben csak meglett a britek szépítése: Mark Richardson tüzelt távolról, Farmer pedig jó érzékkel tette bele a botját a lövés útjába, hiszen a korong a kapu bal felső sarkába perdült. Japán azonnal fokozta a nyomást, fél percen belül Murphynek kétszer is védeni kellett, egyszer bravúrra is szükség volt. Az 50. percben ismét háromra nőtt Japán előnye: a bal oldalon robogott az akció, Szuzuki Takahito finoman lekészítette a második hullámban érkező Kudzsi Suhej elé, aki a területet most jól záró brit védők között kilőtte az üres területet, a kapu bal oldalát. A hajrában fogyott az erő és a lendület, de miután mindkét oldalon egyszerre, egyik csapat sem tudott a másik fölé kerekedni, és újabb gól sem született már (4–1).

DIVÍZIÓ 1/A-S VILÁGBAJNOKSÁG, A-CSOPORT , BUDAPEST
4. FORDULÓ
JAPÁN–NAGY-BRITANNIA 4–1 (1–0, 1–0, 2–1)

Papp László Sportaréna, 700 néző. Vezette: Bergamelli (francia), Konc (szlovák), Müller (svájci), Nagy A.
JAPÁN: Fukufudzsi – Keller, Hasimoto, Kavaj, Tanaka G., Kudzsi – Haga, Janadori, Szuzuki, Jamasita, Tanaka R. – Jamada, Kavasima, Oszava, Takahasi, Mizucsi – Szato, Szaszaki, Mitamura, Ueno, Takagi. Szövetségi kapitány: Mark Mahon
NAGY-BRITANNIA: Murphy – D. Phillips, Meyers, Myers, Tait, Hill – Richardson, Weaver, Peacock, Dowd, Shields – Lee, Thomas, Clarke, Davies, Lachowicz – Boothroyd, Nell, Farmer, Owen, J. Phillips. Szövetségi kapitány: Tony Hand
Gól: 12:50 Hasimoto (Mizucsi – 1–0), 30:42 Ueno (eh., 2–0), 41:15 Oszava (Haga, Mitamura – 3–0), 44:44 Farmer (Richardson, Dowd – 3–1), 49:45 Kudzsi (Szuzuki, Haga – 4–1)
Kiállítás: 18 + 10 perc fegyelmi (Takagi), ill. 14 perc
A NAP MÁSIK KÉT MÉRKŐZÉSÉN

MAGYARORSZÁG–OLASZORSZÁG 1–2 (1–1, 0–0, 0–1)
KAZAHSZTÁN– DÉL-KOREA 4–2 (3–0, 1–0, 0–2)

AZ ÁLLÁS
1. Olaszország 4 4 15–3 12 12
2. Kazahsztán 4 3 1 15–6 9 9
3. Magyarország 4 2 1 1 11–10 1 7
4. Japán 4 2 2 13–15 –2 6
5. Dél-Korea 4 1 3 12–18 –6 2
6. Nagy-Britannia 4 4 4–18 –14 0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik