Jégkorong-vb: az Egyesült Államok és Németország már elődöntős

K. B.K. B.
Vágólapra másolva!
2021.06.03. 17:47
null
Colin Blackwell két góllal járult hozzá az amerikaiak győzelméhez (Fotó: Getty Images)
A negyeddöntőkkel kezdetét vette a rigai jégkorong-világbajnokság kieséses szakasza; a csütörtök délutáni programban az Egyesült Államok 6–1-re legyőzte Szlovákiát, Németország szétlövéssel, 3–2-re verte meg Svájcot.

 

A B-csoportban az élen záró amerikaik már az első harmadban magabiztos előnyre tettek szert; a vezetést a 36 éves Brian Boyle szerezte meg a 14. percben, és nem sokkal később Colin Blackwell, majd Conor Garland tovább növelte az előnyt (3–0). A folytatásban aztán sikerült szépítenie a szlovák csapatnak; Peter Cehlárik volt eredményes a második harmad felénél (3–1). Nem örülhetett sokáig a szlovák együttes, mivel Blackwell visszaállította a háromgólos különbséget (4–1), sőt, a záró etapban Alexander Chmelevski 5–1-re módosította az állást. A végén Garland újabb gólt lőtt, ezzel alakult ki a 6–1-es végeredmény.

A svájciak az oroszok mögött másodikként végeztek az A-csoportban, míg a rivális német válogatott a másik csoport harmadik helyezettjeként jutott tovább. Noha a németek az első harmadban kétszer annyit lőttek kapura, mint az ellenfelük, Ramon Untersandernek köszönhetően mégis Svájc zárta 1–0-s vezetéssel az első játékrészt. A svájciak a folytatásban átvették az irányítást, és ez az eredményben is megmutatkozott: Fabrice Herzog lőtt gólt (2–0). A németek ugyanakkor nem adták fel, Tom Kühnhackl betalált (2–1). Hajtottak a németek a harmadik felvonásban, ám sokáig úgy tűnt, mindhiába. Leon Gawanke aztán 43 másodperccel az ütközet vége előtt betalált, és ezzel kiharcolta a hosszabbítást. A ráadás gól nélkül ért véget, jött a szétlövés, amelyet 2–1-re a németek nyertek meg, akik így a továbbjutást is kiharcolták.

Az esti programban is izgalmas összecsapások zajlottak: Finnország 1–0-ra legyőzte Csehországot, Kanada pedig hosszabbításban 2–1-re bizonyult jobbnak az Orosz csapatnál.

JÉGKORONG-VILÁGBAJNOKSÁG, RIGA
NEGYEDDÖNTŐ

Egyesült Államok–Szlovákia 6–1 (3–0, 1–1, 2–0)
Svájc–Németország 2–3 (1–0, 1–1, 0–1, 0–1) – szétlövéssel

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik