Jégkorong-vb: az amerikaiak Szlovákiától, a svédek Csehországtól kaptak ki

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.05.10. 22:49
A jégkorong-világbajnokság nyitónapján az Egyesült Államok 4–1-es vereséget szenvedett a házigazda szlovákoktól, míg a csehek 5–2-re legyőzték Svédországot.

Az Egyesült Államok négy perc után került hátrányba, ám nem sokáig örülhettek a szlovákok, mivel még a szünet előtt kiegyenlítettek a tengerentúliak. A második harmadban ismét vezetéshez jutottak a szlovákok, sőt, öt perc után már kétgólos volt a házigazdák előnye Tomás Tatar találatával. A harmadik játékrész hajrájában aztán végleg eldöntötték a mérkőzést a szlovákok, 4–1-re verték az amerikaiakat.

A csehek hamar megszerezték a vezetést a svédek ellen: két perc sem telt el, amikor Jakub Vrana bevette az északi csapat kapuját. Az első harmadban több gól nem született, viszont a másodikban csupán 24 másodperc kellett a svédeknek az egyenlítéshez, Patric Hornqvist volt eredményes. Két perccel később a vezetést is megszerezték a svédek Oskar Lindblom révén, ám nem bírták megtartani az előnyt, a csehek egalizáltak nem sokkal a szünet előtt.

Az utolsó játékrészben ismét fél perc kellett az első gólhoz, Michael Frolík ütötte a skandinávok kapujába. A csehek négy perccel a vége előtt is betaláltak, majd a legvégén egy üres kapus szituációnál szintén, így történetük legnagyobb győzelmét aratták a svédek ellen.

JÉGKORONG
VILÁGBAJNOKSÁG, SZLOVÁKIA
CSOPORTKÖR
A-CSOPORT, KASSA

Finnország–Kanada 3–1 (1–1, 0–0, 2–0)
Egyesült Államok–Szlovákia 1–4 (1–1, 0–2, 0–1)
B-CSOPORT, POZSONY
Oroszország–Norvégia 5–2 (2–0, 2–0, 1–2)
Csehország–Svédország 5–2 (1–0, 1–2, 3–0)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik