Jégkorong: Vay Ádám önbizalommal telve tért vissza

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.07.10. 18:39
null
Vay Ádám ezt a hetet jó gyakorlásként fogja fel (Fotó: Wild.com)
Péntek óta tart a Minnesota Wild fejlesztő tábora, amelyre ismét meghívást kapott Vay Ádám. A magyar jégkorongozó egyike azon 42 játékosnak, akinek csütörtökig tartanak edzéseket, és a két részre szétszedett keret kétszer meg is mérkőzik egymással.

 

Vay Ádám tavaly már egyszer megmutatta magát a táborban, végül a Minnesota Wild és az AHL-es Iowa Wild helyett az ECHL-es Quad City Mallardsnál kötött ki. Összesen 39 meccsen játszott, átlagosan 3 gólt kapott és 90 százalékkal védett.

„Fantasztikus fizikai képességei vannak, de látszik rajta, hogy komoly szintű játékosok ellen régen játszott” – mondta róla Frédéric Chabot, a Wild kapusedzője.

Vay, aki a tavalyi táborban nagyszerűen teljesített, úgy vélekedett, sokkal magabiztosabbá vált azzal, hogy egy kiváló szezont tudhat maga mögött. „Nem gondolkodom sokat, ezt a hetet jó gyakorlásként fogom fel. Megpróbálok fejben maximálisan ott lenni, szeretnék megtenni minden tőlem telhetőt” – nyilatkozta.

Hogy mi lesz a következő idénybeli sorsa, még nem tudni. Az biztos, hogy az NHL-es csapatban Devan Dubnyk az első számú kapus, mögötte Alex Stalock és Niklas Svedberg küzd a másik helyért, azaz Vaynak várhatóan ismét valamelyik farmcsapatban jut hely.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik