Jégkorong: Vas János három hónap után távozott a Chamonix-tól

Vágólapra másolva!
2021.10.18. 13:30
null
Vas Jánosnak nem jött be a második francia kaland (Fotó: Chamonix)
A válogatott Vas János távozott a francia élvonalbeli Chamonix jégkorongcsapatától – számolt be róla az MTI.

„A város gyönyörű, de sajnos nem úgy jöttek össze a dolgok... Eléggé szenvedős hokit játszva nyolc meccsből hetet elveszítettünk, ami egyáltalán nem tetszett. Régebb óta érlelődött bennem, hogy nem ezért jöttem ide” – nyilatkozta a 37 éves játékos hétfőn az M1 aktuális csatornán.

Hozzátette, a játékuk elmaradt a várakozásaitól, és nem látta, hogy ez a közeljövőben megváltozhat, ráadásul nagyon kevesen voltak, végig öt-hat hátvéddel edzettek, ami egy profi bajnokságban kevés.

„Mi, csatárok sem úgy működtünk együtt, ahogy kellett volna, ennek tudható be a gyenge szereplés” – ismerte le Vas.

Hozzáfűzte, a családja sem volt teljesen megelégedve a körülményekkel, ez is közrejátszott, hogy közös megegyezéssel távozott.

A Chamonix júliusban jelentette be Vas leigazolását, a csatár hét mérkőzésen lépett jégre, ezeken két gólt lőtt és egy gólpasszt adott.

A jövőjével kapcsolatban elmondta, olyan megoldást keres, hogy a családjának és neki is jó legyen.

„Vagy a franciánál jobb ligában szeretnék játszani, vagy ismét Magyarországon. Folyamatban vannak az egyeztetések, a következő napokban minden eldől” – közölte.

A 124-szeres válogatott jégkorongozó az előző négy idényt a DVTK Jegesmedvéknél töltötte, és 198 bajnoki mérkőzésen 166 pontot szerzett.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik