Jégkorong: Vas János harcba száll a harmadik A-csoportos vb-jéért

PUSZTAI VIOLAPUSZTAI VIOLA
Vágólapra másolva!
2022.11.10. 09:00
Vas János még a nyár elején sem tudta, hogy 38 évesen folytatja-e a pályafutását és ezzel együtt harcba száll a harmadik A-csoportos világbajnokságáért. Aztán augusztusban jött a hír, hogy a DVTK Jegesmedvékhez igazol, s most ott van a magyar jégkorong-válogatott keretében is, amely a csütörtökön kezdődő Sárközy Tamás Emléktornával kezdi meg a felkészülését a májusi elit-vb-re. 

„Jó itt lenni, jól érzem magam a válogatottnál. A nyár szerencsére úgy alakult, ahogy végülis nem terveztem, de az élet így hozta, helyére kerültek a puzzle-darabok. Tök jó, hogy a DVTK Jegesmedvék megadta nekem a lehetőséget, hogy játsszak, jó a csapat, megvan az összhang a srácokkal, jól érzem magam a bőrömben, a helyemen Miskolcon. Mellette még más feladatok is hárultak rám, amit nagyon élvezek, és örülök, hogy újra itt lehetek a srácokkal a válogatottban” – mondta az NSO Tv-nek Vas János, aki a májusi, divízió 1/A vb után, sőt, még a Képes Sportnak adott júniusi interjújában sem tudta megmondani, hogy 38 évesen folytatja-e pályafutását, és nekifut-e a harmadik A-csoportos világbajnokságának.

Ahogy arról videónkban is beszél, nem lesz könnyű bekerülni a keretbe, az már az első összetartás elején le lett fektetve Kevin Constantine által, hogy aki csak félgőzzel teljesít a Sárközy Tamás Emléktornán és az azt megelőző felkészülés során, arra a későbbiekben nem fog számítani. Ezért a Ljubljanában a harmadik feljutását ünneplő csatár úgy készül, bármilyen szerepkörben is számítson rá az új szövetségi kapitány, száz százalékos teljesítményt akar nyújtani.

SÁRKÖZY TAMÁS-EMLÉKTORNA (November 10–13., Tüskecsarnok)

November 10., csütörtök
15.00:
Olaszország–Ukrajna
18.30: Magyarország–Japán
November 11., péntek
15.00: Franciaország–Japán
18.30: Szlovénia–Olaszország
November 12., szombat
15.00: Magyarország–Franciaország

18.30: Ukrajna–Szlovénia
November 13., vasárnap
11.30:
Helyosztó a 3./5. helyért
15.00: Helyosztó a magyar válogatott részvételével
18.30:
Helyosztó az 1./3. helyért

SÁRKÖZY TAMÁS-EMLÉKTORNA (NOVEMBER 10–13., TÜSKECSARNOK)
A MAGYAR KERET

Kapusok: Hetényi Zoltán (DEAC), Horváth Dominik (Hydro Fehérvár AV19), Rajna Miklós (UTE).
Hátvédek: Dóczi Zsombor, Garát Zsombor, Pozsgai Tamás (mindhárom Budapest Jégkorong Akadémia HC), Falusi Ádám (GC Küsnacht Lions, svájci), Fejes Nándor (Gyergyói Hoki Klub, romániai), Horváth Milán, Nilsson Henrik, Stipsicz Bence (mindhárom Fehérvár), Kiss Dániel, Pokornyi Dávid (mindkettő UTE), Kiss Roland, Szirányi Bence (mindkettő DVTK Jegesmedvék), Vokla Roland (DEAC).
Támadók: Ambrus Gergő, Bartalis István, Erdély Csanád, Hári János, Németh Kristóf, Terbócs István (mind Fehérvár), Csányi Karol (HKM Zvolen, szlovák), Császár Hunor, Sárpátki Tamás, Szigeti Ákos, Vincze Péter (mind Gyergyó), Galló Vilmos (Linköping HC, svéd), Kóger Dániel (Corona Brasov, romániai), Kreisz Brúnó, Kulmala Rasmus, Nagy Gergő (mindhárom FTC-Telekom), Nagy Krisztián, Schlekmann Márk, Tóth Richárd (mindhárom BJA HC), Páterka Bence, Vas János (mindkettő DVTK), Sebők Balázs (Ilves Tampere, finn), Sofron István (SC Csíkszereda, romániai)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik