Jégkorong: Vas János elmondta, mi hiányzik jelenleg az A-csoportos szinthez

PUSZTAI VIOLA (RIGA)PUSZTAI VIOLA (RIGA)
Vágólapra másolva!
2021.08.30. 07:35
Az A-csoportos olaszok legyőzésével a harmadik helyen végzett a magyar férfi jégkorong-válogatott a rigai olimpiai selejtezőtornán. A 2–1-es diadal után Sean Simpson szövetségi kapitány természetesn boldog volt, de szót ejtett a lettek elleni, kevésbé kellemes vereségről is. Vas János elmondta, hogy mi hiányzik jelenleg ahhoz, hogy A-csoportos szinten is versenyképesek legyenek. 

Nagyon sok minden megvalósult Sean Simpson elképzeléseiből a rigai olimpia selejtezőn. A lejátszott kilenc harmad nagy részében jól játszottunk,de az A-csoportos hoki már csak olyan, hogy nem elég negyven perc, hatvan percen keresztül kell fókuszálni. Ez még talán nálunk hiányzik”– összegezte a tapasztalatokatVas János,aki videónkban bővebben is kifejti, mi kell ahhoz a jövőben, hogy felvegyük a versenyt a lettekkel vagy a franciákkal.Emellett kitér az első nagy tornájukon részt vett fiatalok munkájára, valamint szóba kerül,amit Nagy Gergő az olaszok elleni sajtótájékoztatón felvetett,miszerint a fentebb említett csapathoz hasonlóan hosszabb felkészülésre lett volna szükség a torna előtt.

Sean Simpsonszövetségi kapitány is reagál erre a felvetésre, továbbá ő is beszél arról,mi hiányzott ahhoz, hogy a világ élvonalába tartozó lettekkel három harmad erejéig legyünk versenyben.

Vas János szerint az hiányzott a lettekkel és a franciákkal szemben, hogy a mieink nem tudtak hatvan percig koncentrálni (Fotó: Madarász Milán/MJSZ)
Vas János szerint az hiányzott a lettekkel és a franciákkal szemben, hogy a mieink nem tudtak hatvan percig koncentrálni (Fotó: Madarász Milán/MJSZ)
JÉGKORONG
OLIMPIAI SELEJTEZŐ, RIGA
3. FORDULÓ
MAGYARORSZÁG–OLASZORSZÁG 2–1
(0–0, 1–0, 1–1)
Riga,Aréna Riga,460néző.Vezette:Schrader (német), Sternat (osztrák), Riecken (osztrák), Waldejer (norvég)
MAGYARORSZÁG:RAJNA – Pozsgai, Horváth M. / Szirányi B., Garát / Stipsicz (1), Szabó Dániel / Tóth Gergely – Erdély Cs., Hári J., SOFRON (1) – MIHÁLY ÁKOS 1, BARTALIS (1), Magosi B. / Papp K., NAGY G. 1, Terbócs / Nagy K., Vas J., Benk.Szövetségi kapitány:Sean Simpson
OLASZORSZÁG:Bernard – Larkin, Trivellato / Spornberger, Glira / Miglioranzi, Marchetti / Gios – Miceli, Petan, Frank / S. Kostner (1), MORINI 1, Frigo (1) / Traversa, Alberga, Giliati / Deluca, Hochkofler, D. Kostner / Magnabosco.Szövetségi kapitány:Greg Ireland
Gólszerző:Nagy G. (39. – ee.), Mihály Ákos (48.), ill. Morini (54.)
Kapura lövések:24–30.

Gól – emberelőnyből:3/1, ill. 4/0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik