Nagyon sok minden megvalósult Sean Simpson elképzeléseiből a rigai olimpia selejtezőn. A lejátszott kilenc harmad nagy részében jól játszottunk, de az A-csoportos hoki már csak olyan, hogy nem elég negyven perc, hatvan percen keresztül kell fókuszálni. Ez még talán nálunk hiányzik” – összegezte a tapasztalatokat Vas János, aki videónkban bővebben is kifejti, mi kell ahhoz a jövőben, hogy felvegyük a versenyt a lettekkel vagy a franciákkal. Emellett kitér az első nagy tornájukon részt vett fiatalok munkájára, valamint szóba kerül, amit Nagy Gergő az olaszok elleni sajtótájékoztatón felvetett, miszerint a fentebb említett csapathoz hasonlóan hosszabb felkészülésre lett volna szükség a torna előtt.

Sean Simpson szövetségi kapitány is reagál erre a felvetésre, továbbá ő is beszél arról, mi hiányzott ahhoz, hogy  a világ élvonalába tartozó lettekkel három harmad erejéig legyünk versenyben. 

Vas János szerint az hiányzott a lettekkel és a franciákkal szemben, hogy a mieink nem tudtak hatvan percig koncentrálni (Fotó: Madarász Milán/MJSZ)
JÉGKORONG
OLIMPIAI SELEJTEZŐ, RIGA
3. FORDULÓ
MAGYARORSZÁG–OLASZORSZÁG 2–1 
(0–0, 1–0, 1–1)
Riga, Aréna Riga, 460 néző. Vezette: Schrader (német), Sternat (osztrák), Riecken (osztrák), Waldejer (norvég)
MAGYARORSZÁG: RAJNA – Pozsgai, Horváth M. / Szirányi B., Garát / Stipsicz (1), Szabó Dániel / Tóth Gergely – Erdély Cs., Hári J., SOFRON (1) – MIHÁLY ÁKOS 1, BARTALIS (1), Magosi B. / Papp K., NAGY G. 1, Terbócs / Nagy K., Vas J., Benk. Szövetségi kapitány: Sean Simpson
OLASZORSZÁG: Bernard – Larkin, Trivellato / Spornberger, Glira / Miglioranzi, Marchetti / Gios – Miceli, Petan, Frank / S. Kostner (1), MORINI 1, Frigo (1) / Traversa, Alberga, Giliati / Deluca, Hochkofler, D. Kostner / Magnabosco. Szövetségi kapitány: Greg Ireland
Gólszerző: Nagy G. (39. – ee.), Mihály Ákos (48.), ill. Morini (54.)
Kapura lövések: 24–30.

Gól – emberelőnyből: 3/1, ill. 4/0