Jégkorong: változások a Tipsport Ligában

Vágólapra másolva!
2019.05.27. 07:30
A Szlovák Jégkorong-szövetség közleményben jelentette be, hogy átveszi a Tipsport Liga működtetését az azt eddig intéző Prohokejtől – számolt be róla a jegkorongblog.hu.

A következő idénytől a Tipsport Ligában korlátozni fogják az egy csapatban szerepeltethető külföldi játékosok számát, és előírásokat vezetnek be a fiatal játékosok szerepeltetésére vonatkozóan is. Ezek mellett további változások is várhatóak, amelyeket később hoznak majd nyilvánosságra.

Továbbra sem dőlt el, hogy a pozsonyi Slovan a következő idényben ismét a KHL-ben szerepel-e, vagy „hazatér” a Tipsport Ligába, még a héten dönt az orosz bázisú bajnokság igazgatósága a pozsonyiak jelentkezésének elfogadásáról, s nemleges verdikt esetén szintén még a héten jelentkezniük kell a Tipsport Ligába is, s ott át kell esniük a licencadási eljáráson.

A Szlovák Jégkorong-szövetség elnöke, Martin Kohut elmondta: a két magyar csapat, a MAC és a DVTK jövőre is marad a bajnokság tagja. Júniusban derül ki, hogy hány csapattal indul jövőre a bajnokság, miután minden érintett jelentkezett, s a licencügyi bizottság is döntött. Egy dolog biztos: 12 év után megszűnik a szlovák juniorválogatott összetartása, vagyis a szlovák U20-as válogatott nem szerepel majd a Tipsport Ligában – áll a jegkorongblog.hu írásában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik