Jégkorong: szögre akasztotta a lepkést a Fradi-kapus

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.09.08. 16:56
Befejezte pályafutását a 37 éves, korábbi válogatott jégkorongozó, Budai Krisztián. A kapus 26 év után hagyott fel az élsporttal, de nem szakad el a sportágtól: a továbbiakban kapusedzőként vállal szerepet a Ferencvárosnál.

A ferencvárosi nevelésű, de éveken át a Volán első számú kapusaként szereplő Budai Krisztián nyolcszoros bajnok, ötszörös Magyar Kupa-győztes, kétszeres Interliga-aranyérmes. Nyolc világbajnokságon szerepelt a magyar válogatottal, kerettag volt a 2009-es, zürichi A-csoportos vb-n is, de a mieink közül egyedüliként nem léphetett jégre. 2003-ban az év jégkorongozója lett, hatszor választották meg a legjobb magyar kapusnak.

„Szívem szerint soha nem hagynám abba a versenysportot, de az előrelépést, a fejlődést már nem láttam biztosítottnak. Már többször volt nyűg, mint nem. Ha őszinte vagyok, az is a döntés felé hajtott, hogy a motiváltság csökkent. Nyolcszor voltam bajnok, de a Fradinál mostanában nem nagyon volt esély az éremszerzésre. Emiatt kissé gépies lett az egész, felőrölt, hogy az a sikerélmény maximuma, hogy valahogy bejutunk a playoffba” – mondta a visszavonuló kapus a jegkorongblog.hu-nak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik