Jégkorong: szlovák csapatot győzött le a Fehérvár az emlékmérkőzésen

Vágólapra másolva!
2021.09.09. 21:53
null
Szétlövéssel nyert a Fehévár (Fotó: Nagy Norbert/Fejér Megyei Hírlap)
A Hydro Fehérvár AV 19 jégkorongcsapata az ifj. Ocskay Gábor emlékére rendezett idei első emlékmérkőzésen szétlövéssel 2–1-re legyőzte a szlovák Nové Zámkyt.

 

Tényleg itt a hokiszezon: hosszabbításba torkollott az első Ifj. Ocskay Gábor-emlékmérkőzés. Ha már nincs emléktorna, csak két edzőmeccs, a hiányt ellensúlyozza, hogy a klub két egykori játékosa, Majoross Gergely, illetve Szilassy Zoltán edzette csapatokkal gyakorol a Volán: elsőnek a szlovák élvonalbeli Extraligában versenyző Nové Zámky lépett fel a Raktár utcában. Sőt, a vezetést is megszerezte, noha végig kevesebbet lőtt.

Ennek akkor itták meg a levét a zöld-fehérek, amikor háromnegyedóra játék után elhagyták a korongot a saját kék vonaluknál, az elcsúszott védelem mögé lépő Bartalis István pedig nyilván kiegyenlített. Aztán a ráadásban az egyik új szerzemény, Gleason Fournier a győztes találatot is bevitte Christian Engstrandnak, aki egyébként a 2014–2015-ös idényben maga is játszott a Fehérvárban.

Kimaradt a mostani sikerből a kisebb sérülése miatt kímélt Stipsicz Bence és Andrew Sarauer, viszont edzőmeccsből péntekre is jut, az osztrák központú ICEHL idénye pedig jövő pénteken startol.

IFJ. OCSKAY GÁBOR-EMLÉKMÉRKŐZÉS
Hydro Fehérvár AV19–Nové Zámky (szlovák, edző: Majoross Gergely) 2–1 (0–0, 0–1, 1–0, 1–0) – h. u.
G:
Bartalis I., Fournier, ill. Misiak

Pénteken játsszák
19.15: Fehérvár–Gyergyói HK (romániai, edző: Szilassy Zoltán)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik