Jégkorong: szeptemberben kezdődik a Fehérvár bajnoki idénye

Vágólapra másolva!
2021.07.21. 17:31
null
A fehérváriakra sűrű bajnoki idény vár (Fotó: Kricskovics Antal/Fejér Megyei Hírlap)
Szeptember közepén kezdődik az új idény az osztrák jégkorongligában (ICEHL), amelynek 2007 óta tagja a Hydro Fehérvár AV19 is. Az új idényben hat országból 14 csapat szerepel majd – közölte az MTI.

Az alapszakasz 52 fordulóból áll, de egyelőre csak a 44. körig, a februári válogatott szünetig hozták nyilvánosságra a programot. A menetrend további részét attól tették függővé a rendezők, hogy az augusztusi olimpiai selejtezőt milyen eredménnyel zárják majd az osztrákok, mert ettől függ, hogy egy- vagy háromhetes pihenővel kell majd számolni februárban.

Az alapszakasz első hat helyezettje a negyeddöntőbe jut, a 11–14. helyezettek számára pedig véget ér az idény. A 7–10. helyezettek közül a hetedik kiválaszthatja, hogy a kilencedikkel vagy a tizedikkel akar-e találkozni a rájátszás első körében, amelynek tétje a negyeddöntőbe kerülés, és amelyben a párharc az egyik fél második győzelméig tart.

A RÉSZT VEVŐ 14 CSAPAT
Ausztria: Dornbirn Bulldogs, EC Grand Immo VSV (Villach), EC Red Bull Salzburg, EC-KAC (Klagenfurt), HC Tiwag Innsbruck, Moser Medical Graz99ers, spusu Vienna Capitals, Steinbach Black Wings Linz(
Csehország: HC Orli Znojmo
Magyarország: Hydro Fehérvár AV19,
Olaszország: HC Pustertal Wölfe (Bruneck), HCB Südtirol Alperia (Bolzano)
Szlovákia: iClinic Bratislava Capitals
Szlovénia: Olimpija Ljubljana

Az alapszakasz első három együttese a negyeddöntő előtt választhat magának ellenfelet, a negyedik helyezett kivételével. Ebben a fázisban már az egyik fél negyedik sikeréig tartanak a párharcok.

Christian Feichtinger, a liga menedzsere elmondta, a bajnokság ezúttal az olimpiai selejtezőtorna miatt később kezdődik a megszokottnál, ráadásul a világbajnokság miatt a lehetséges utolsó játéknap április 20. lett.

„Az új évad menetrendjének elkészítése nagy kihívások elé állított bennünket. A végleges játéknapokra csak az augusztusi selejtező után derül fény, ez pedig maximális rugalmasságot kíván a liga résztvevőitől. Ugyanakkor elmondhatjuk, az előző szezon megtanított bennünket arra, hogy tudjuk kezelni a menet közben megtörténő változtatásokat” – magyarázta.

Újonc lesz a 2021–2022-es kiírásban az olasz HC Pustertal Wölfe, a szlovén Olimpija Ljubljana, valamint egy idény kihagyása után visszatér a cseh Orli Znojmo.

(MTI)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik