Jégkorong: Szégyent hoztunk a címeres mezre – Stipsicz

SZ. A.SZ. A.
Vágólapra másolva!
2021.08.27. 22:18
null
A végére összeomlott a magyar válogatott (Fotó: Madarász Milán/MJSZ)
Mint arról beszámoltunk, a magyar férfi jégkorong-válogatott súlyos, 9–0-s vereséget szenvedett Lettországtól az olimpiai kvalifikációs tornán. A mérkőzés után a két válogatott vezetőedzője és Stipsicz Bence hátvéd értékelt.

„Az első harmadban lejátszottak minket a jégről, viszont a másodikban remekeltünk – értékelt Sean Simpson, a magyar jégkorong-válogatott szövetségi kapitánya. – Ellenben a harmadik elfogadhatatlan, egészen rettenetes volt. Meg kell tanulnunk ezen a szinten teljesíteni, ami nem könnyű, hiszen a lettek a tizedikek a világranglistán, azaz mindig csúcssebességen játszanak, nincs szünet sosem. Nem is tudom, a játékosaink valaha is játszottak-e ilyen gyorsan, ehhez hozzá kell szoknunk. Szakaszokban jól reagáltunk, például a második harmadban többet lőttünk kapura, a játékunk ekkor bárkinek tetszhetett. Talán túl sok energiát égettünk el, hogy utána nem bírtuk a harmadikat, ezt magam sem tudom egyelőre.”

„Az első harmadban kicsit megilletődötten játszottunk, a másodikban kiválóan, viszont a harmadikban szégyent hoztunk a címeres mezre – mondta Stipsicz Bence, a válogatott hátvédje. – Egymás után kaptuk a gólokat, és mentálisan szétestünk, már a legalapvetőbb dolgokat sem tudtuk végrehajtani. Hagytuk, hogy átgyalogoljanak rajtunk.”

„A magyar csapat a finisig jól teljesített, habár az első harmadban is mi hokiztunk kicsivel jobban – jelentette ki Harijs Vitolins, a lett szövetségi kapitány. – A második tényleg kiegyenlítetten alakult, viszont az utolsóra nekünk maradt több energiánk. Egyetlen küldetésünk van, hogy idehaza kijussunk az olimpiára. Ez rövid torna, észnél kell lennünk, főleg, mert a legfontosabb mérkőzésünk vasárnap következik.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik