Jégkorong: Sebők Balázs kivár az ajánlatokkal; ott lesz a vb-n

P. V.P. V.
Vágólapra másolva!
2022.02.24. 13:17
null
Sebők Balázs ott lesz a ljubljanai vb-n (Fotó: Dömötör Csaba)
Sebők Balázs hosszabb interjút adott a Magyar Jégkorongszövetség közösségi oldalán, amelyből kiderült, koronavírus-fertőzés miatt kisebb kényszerpihenőre kényszerült, de ha minden jól megy, akkor jövő héten már ismét jégre léphet a finn bajnokságban. Az Ilves Tampere jégkorongozója többek között beszélt arról, hogy a csapatváltás után nem volt egyszerű az idénykezdete, de mostanra már kiegyensúlyozott lett a teljesítménye. 

Kitért arra is, hogy tartja magát ahhoz,amit még májusban, a Nemzeti Sportnak adott interjúban mondott:csupán egy évet tervez az Ilvesnél, s bár a finn első osztályú bajnokságból vannak ajánlatai, kivár, hiszen az a célja, hogy a KHL-ben folytassa a pályafutását.

Egy KHL-es ajánlatot akár egy jól sikerült playoff is meghozhat, a tamperei csapatnak pedig minden esélye megvan arra, hogy a bajnoki címért harcoljon a bajnokságban. Ez viszont felveti a kérdést: egyik legjobbunk ott lesz-e – már amennyiben idén megrendezik – a május 2-án kezdődő, ljubljanai divízió 1-es világbajnokságon?

„Ahogy néztem a bajnokság menetét, semmiképpen sem maradok le a vébéről, mert április végéig le akarják játszani az utolsó mérkőzést is. Nyilván ez amiatt is van így, mert Finnország lesz a házigazdája az A-csoportos világbajnokságnak. Úgyhogy remélem, az idény végén mindkét szemem sírni fog az örömtől, hogy megnyertük a bajnokságot, a válogatottal pedig sikerül olyat elérnünk a vébén, amire már minden magyar szurkoló nagyon vár” – mondta a 27 éves csatár.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik