Jégkorong: Pozsgai Tamás dicséretét is kiérdemelte az újonc védő

PUSZTAI VIOLAPUSZTAI VIOLA
Vágólapra másolva!
2021.04.16. 10:15
Bár a magyar férfi jégkorong nemzeti csapat 1–0-ra kikapott az osztrákoktól a budapesti Három Nemzet-torna csütörtöki játéknapján, Horváth Milánnak így is emlékezetes marad a találkozó: a 20 éves védőt első felnőttválogatott mérkőzésén együttesünk legjobbjának választották meg. A jégen egyáltalán nem látszott megilletődöttnek, ezt a sortársai, Mihály Ákos és Pozsgai Tamás is megerősítették. 

„Meglepődtem, hogy engem választottak meg a magyar válogatott legjobbjának, nem számítottam rá.Kicsit keserű a szám íze amiatt, hogy kikaptunk, de boldog vagyok, hogy bemutatkozhattam a válogatottban– mondta az osztrákok elleni felkészülési meccs után Horváth Milán.

Az NSO Tv-nek arról is beszélt, hogy valóban nem izgult a mérkőzésen, ebben pedig nagy szerepe volt a mellette védekező Pozsgai Tamásnak. Természetesen a rutinos védő dicséretét is kiérdemelte, videónkban bővebben is beszél a 20 éves fehérvári játékosról, aki pedig azt is elmondja, hogy az összecsapás melyik momentuma maradt számára a legemlékezetesebb. Klubtársa, Mihály Ákos – akivel a válogatottban azonos sorban szerepeltek – ugyancsak beszélt a debütánsról, valamint a többiekkel egyetemben az osztrákok ellen 1–0-ra elvesztett találkozóról is ejtett néhány szót.

JÉGKORONG
HÁROM NEMZET TORNÁJA

AUSZTRIA –MAGYARORSZÁG 1–0 (0–0, 1–0, 0–0)
Vasas Jégcentrum,
zárt kapuk mögött.V: Nagy A., Soós D., Kis-Király, Pálkövi Botond
AUSZTRIA: SCHMIDT – Lindner, Zündel – Jakubitzka, Kirchschläger – Kragl, SCHNETZER 1 – Brunner, Maier; Harnisch, Schneider, Zwerger – Kainz, Spannring, Ulmer – Antonitsch, Gaffal, F. Maxa – Huber, Pusnik, Schwinger. Szövetségi kapitány: Roger Bader
MAGYARORSZÁG: Rajna – Stipsicz, Macaulay – Szirányi B., Szabó D. – Garát, Tóth Gergely – Horváth M., Pozsgai; ERDÉLY CS., Hári J., TERBÓCS – Papp, Bartalis I., Magosi B. – Csányi, Galanisz, Tóth Richárd – Mihály Ákos, Szita, Vas J. Szövetségi kapitány: Sean Simpson
Kapura lövések: 20–23
Kiállítások:8, ill.12 perc

A TOVÁBBI PROGRAM
Péntek
17.00:Ausztria–Fehéroroszország
Szombat
16.00:Magyarország–Fehéroroszország(tv:M4 Sport)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik