Jégkorong: Pat Cortina minden mérkőzésen látott pozitívumokat

Vágólapra másolva!
2022.11.15. 10:54
null
Cortina elégedett volt a látottakkal (Fotó: AFP)
Pat Cortina, az elit világbajnokságra készülő magyar női jégkorong-válogatott szövetségi kapitánya mind a három franciaországi előkészületi mérkőzésen látott biztató jeleket a csapat játékát illetően – írta az MTI.

 

A jégkorong elit világbajnokságot megelőző franciaországi felkészülési tornán a magyar csapat előbb 1–0-ra megverte a házigazda franciákat, majd 3–1-re a szlovákokat, és a záró, már tét nélküli összecsapáson 3–2-re kikapott a norvégoktól.

„Jó volt látni a fiatalabb játékosokat és jobban megismerni őket a hét folyamán. Remélem, hogy örültek az itt megszerzett tapasztalatoknak, melyek segítenek nekik a további fejlődésükben, és felismerték, hogy mire van szükség ezen a szinten. Nem felejthetjük el, hogy ez nem az A-csoportos szint volt, vagyis még hosszú út vár rájuk, de ha ez segít nekik hinni és a fejlődni, akkor már jó hetet zártunk” – fogalmazott Cortina az MJSZ honlapján.

Hozzátette, hogy a jövőben nagyobb kihívások várnak az együttesre és többre lesz szükség. A szövetségi kapitány kitért rá, hogy a franciák ellen kiváló volt a versenyszellem, a szlovákokkal szemben nem kezdtek jól, de a harmadik harmadban, amikor szükség volt rá, ismét megmutatták „a magyar szív erejét”, több mint harminc lövést blokkoltak.

„Fiatal a csapatunk, a franciák elleni győzelem után másnap délután kellett játszani, és talán még nincs mindenkinek elég tapasztalata ahhoz, hogyan kell készen állnia ebben a helyzetben, de így is megtaláltuk az utat a győzelemhez. Norvégia ellen tetszett a kezdés, tetszett, ahogy a koronggal játszottunk, csak nem használtuk ki a helyzeteinket. Láttunk pozitívumokat valamennyi meccsen” – mondta.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik