Jégkorong: Nem tudom, visszamegyek-e Finnországba – Adorján Attila

PUSZTAI VIOLAPUSZTAI VIOLA
Vágólapra másolva!
2021.02.12. 18:05
Adorján Attila a nyáron szerződött a finn másodosztályban szereplő Kiekko-Pojat csapatához, a magyar válogatott jégkorongkapus azonban decemberben kölcsönbe visszatért a DVTK Jegesmedvékhez. Az universiade-válogatott összetartása után beszélgetett vele az NSO Tv a jelenéről és a jövőjéről. 

A 24 éves kapus az universiade-válogatott összetartásán dolgozott először együtt Sean Simpson szövetségi kapitánnyal, akiről az első benyomásait is megosztotta velünk videónkban. Szóba került az is, mennyire tartja nehéz feladatnak bekerülni a posztján az olimpiai selejtezőre készülő felnőttválogatottba. Továbbá arról is beszélt, hogyan élte meg a decemberig tartó nehéz időszakot, amelyet a finn másodosztályban szereplő Kiekko-Pojat csapatában töltött, s hogy visszatér-e a jövőben Finnországba.

„A koronavírus-járvány miatt nagyon sok volt a bizonytalanság, kint december elején leálltak a bajnokságok, ezért nagyon örültem, hogy visszatérhettem Miskolcra, hálás vagyok a lehetőségért a klubnak. Most boldog vagyok, hogy jégkorongozhatok, elképzelésem sincs a jövőről, nem tudom, hogy visszatérek-e Finnországba. De nem is nézek ennyire előre, csak az előttünk álló mérkőzésekre koncentrálok. Most jön a szlovák liga alapszakaszának hajrája.”

Videónkból az is kiderül, hogy a finnországi légióskodás mennyire zökkentette ki a komfortzónájából, és a pandémiás időszak korlátozásai mennyire engedték, hogy megismerkedjen a finn mindennapokkal.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik