„Fogalma sincs, nem tudom – válaszolta Erdély Csanád arra a kérdésünkre, hogy a Hydro Fehérvár AV19 miért nem tudja megnyerni a Magyar Kupát, hiszen ez már sorozatban a negyedik év volt, amikor azt kellett végignézniük, hogy a döntő után az ellenfél emeli magasba a trófeát. Majd így folytatta: – A második harmadban végig domináltunk… Néha ez ilyen, csak az a baj, hogy ez már a negyedik éve történik meg velünk, ez frusztrál engem.”

Stipsicz Bence is úgy érezte, a második harmadban megfogták az ellenfelet, de hiába szorították be a BJA HC-t a kapujuk elé, nem tudták a helyzeteiket értékesíteni.  A védő videónkban a harmadik harmadban elkövetett hibáról is beszél, amelyből egyenlítettek a budapestiek, valamint a hosszabbításra is kitér, amellyel az osztrák bázisú hokiligában (ICEHL) is meggyűlt a bajuk az idényben. 

JÉGKORONG
MAGYAR KUPA, HELYOSZTÓK
DÖNTŐ

BUDAPEST JÉGKORONG AKADÉMIA HC
HYDRO FEHÉRVÁR AV19 3–2 (1–0, 0–2, 1–0, 0–0, 1–0) – szétlövéssel
Tüskecsarnok, 1916 néző. V: Babic, Soós, Kövesi, Váczi.
BJA HC:
 FARKAS R. – Pozsgai, Szabó B. / Gőz, Garát / Vorobjov, Tóth Gergely / K. Varga, Dóczi – Culigin, GALOHA 1 (1), Djumics / ELO 1, Viikilä, SCHLEKMANN 1 (1) / Nagy Krisztián, Tóth R., Szita / Ritter, Ravasz, Molnár B. Edző: Kangyal Balázs
FEHÉRVÁR: 
O. Roy – O'Brien, T. Campbell (1) / Stipsicz, Donaghey / Fournier, Szabó Dániel / Csollák, Horváth M. – Erdély Cs., Hári J. 1, Kuralt / Leclerc (1), Magosi B., Sarauer 1 / Bartalis I., Mihály Ákos, Vértes (1) / Ambrus G., Németh K., Terbócs (1). Edző: Kevin Constantine
Kapura lövések:
 33–51.
Gól – emberelőnyből:
 1/0, ill. 4/1
MESTERMÉRLEG

Kangyal Balázs: – Maradjunk a realitás talaján, a Fehérvár a második harmadban megmutatta, miért játszik tulajdonképpen egy egy szinttel magasabb ligában, ekkor sok kiállítást is begyűjtöttünk. Szerencsénk volt, hogy csak kettőt kaptunk. A harmadik harmadban nagyon éretten hokiztak a fiataljaink is, a szétlövés pedig lutri, ezúttal nekünk kedvezett.
Kevin Constantine: – Az első harmadban jól teljesített a BJA, előnybe is került, de a másodikban már mi voltunk fölényben. Az egész idényünkre jellemző, amit láttunk: nem szereztünk elég gólt a rengeteg lehetőségünkből. Az egygólos előny semmire sem elég a jégkorongban, egyetlen elszakadásból büntettek, a hosszabbítás három a három elleni játékában és a szétlövésben meg bármi megtörténhet.

BRONZMÉRKŐZÉS
DEAC–Újpest 2–3 (0–0, 1–2, 1–1)