Jégkorong MK: a MAC szerezte meg a bronzérmet

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2020.01.19. 14:25
A MAC Újbuda szerezte meg a jégkorong Magyar Kupa 3. helyét, miután a miskolci négyes döntő vasárnapi bronzmérkőzésén legyőzte a házigazda DVTK-t.

Az első harmad nagy kérdése az volt, melyik csapat jut túl előbb a szombati elődöntős vereség okozta csalódottságon, és a MAC szerezte meg a vezetést Majoross Barnabás góljával. A Jegesmedvék Kyle Beach révén egyenlítettek, de a szünet előtt Orbán Bence újra a budapesti csapatot juttatta előnyhöz.

A folytatásban a MAC maradt lendületben, Tomas Klempa és Chris Langkow találatai után már háromgólos volt a MAC-előny. Magosi Bálint még szépített, de Kreisz Brúnó és Klempa újabb gólja eldöntötte a meccset.

A DVTK a harmadik harmadban még két emberelőnyös góllal felzárkózásba kezdett, de Joshua Pitt megadta a kegyelemdöfést.

JÉGKORONG MAGYAR KUPA
NÉGYES DÖNTŐ, MISKOLC
A 3. HELYÉRT

MAC ÚJBUDADVTK JEGESMEDVÉK 7–4 (2–1, 4–1, 1–2)
Miskolc, 655 néző. V: Haszonits, Soós D., Kövesi, Korbuly
MAC: Bernard
McNally, Pozsgai – Carlisle, Blake Orbán – Garát, Macaulay – Bugár, Fejes N.
Brance Orbán 1, Langkow 1 (1), Bodó (2) – Klempa 2 (1), Pitt 1 (2), Sofron I. (3) – Kreisz B. 1, Majoross B. 1, Terbócs (3) – Schleckmann, Szigeti
Edző: Majoross Gergely
DVTK: Adorján A.
Szirányi B. (2), Ross (3) – Gőz, J. Dudás – Láda B., Vandane (1)
Galanisz, D. Rodman, Magosi B. 2 – Tousignant 1, Beach 1, Harrison (2) – Kiss Patrik, Ritó, Farkas M.
Edző: Marcel Rodman
Kiállítások: 16, ill. 18 perc
Kapura lövések: 37–37
MESTERMÉRLEG
Majoross Gergely: – Az a mély seb, ami szombaton esett rajtunk, eredményezhetett volna sok negatívumot, nagyon örülök neki, hogy nem így történt, hanem remekül álltunk bele a meccsbe és megmutattuk, van bennünk büszkeség. Minden fejben dől el: most nagyon jól kezdtünk, élesek voltunk, és hiába volt plusz egy hiányzónk az előző naphoz képest is, tudtuk alakítani a meccset.
Marcel Rodman: – Nehéz megfelelő szavakat találni. Elkezdhetném magyarázni a bizonyítványt, de a tények magukért beszélnek, túl sok gólt kaptunk mindkét meccsen. Nagyon fontos hétvége volt ez nekünk, de egyáltalán nem úgy sikerült, ahogy elterveztük. Ilyen a sport, nagyon sajnáljuk, hogy hazai jégen csalódást okoztunk, el kell felejteni mihamarabb az egészet, hiszen kedden újabb bajnoki vár ránk.

DÖNTŐ: FTC–Hydro Fehérvár AV19 6–3
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik