Jégkorong MK: a BJA után a Fehérvár is bejutott a döntőbe

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2023.01.28. 21:58
A jégkorong Magyar Kupa elődöntőjében a Budapest Jégkorong Akadémia HC 3–2-re legyőzte a DEAC-ot, s bejutott a fináléba. A Hydro Fehérvár AV19 6–1-re kiütötte az Újpestet.
A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK MEG! (FOTÓK: KONCZ MÁRTON)
A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK MEG! (FOTÓK: KONCZ MÁRTON)


BJA HC–DEAC

Sokáig úgy tűnt, hogy az első harmadban nem láthatunk gólt, ám a 18. percben Novotny Dominik találatával a debreceniek szerezték meg a vezetést. Ez azonban nem törte meg a hazaiakat, Tóth Richárd és Szita Donát góljával már a második játékrészben megfordította a mérkőzés állását a BJA HC.

A DEAC nem adta fel, s még a harmadik harmad előtt össze is jött az egyenlítés, Jakub Izacky ünnepelhetett, miután a kapuba juttatta a korongot.

A rendkívül szoros végjátékból a hazaiak jöttek ki jobban, Szabó Bence három perccel a vége előtt ugyanis megszerezte a győztes gólt – a Budapest Jégkorong Akadémia HC bejutott a döntőbe.

FEHÉRVÁR–ÚJPEST

A Fehérvár az első harmad utolsó perceiben Erdély Csanád góljával került előnybe, majd a folytatásban Cody Donaghey találatával már 2–0 volt az állás.

Az Újpest a második harmad derekán szépített, de ezzel csak még jobban motiválta a fehérváriakat – a negyedik negyed előtt már háromgólos különbség volt a felek között.

Az utolsó játékrészben még nagyobbra nyílt az olló a csapatok között, a Fehérvár még két gólt ünnepelhetett, a meccs 6–1-gyel ért véget.

MAGYAR KUPA, ELŐDÖNTŐ
BUDAPEST JÉGKORONG AKADÉMIA HC–DEAC 3–2 (0–1, 2–1, 1–0)

Budapest, Tüskecsarnok, 1095 néző. Vezette: Nagy A., Soós, Muzsik, Váczi
BJA HC: Farkas R. – POZSGAI, Szabó B. 1 / Gőz, Garát / Vorobjov (1), Tóth Gergely / K. Varga, Dóczi – Culigin, Galoha, Djumics / Elo (1), Viikilä (1), Schlekmann / NAGY KRISZTIÁN (2), TÓTH R. 1, Szita 1 / Ritter, Ravasz, Molnár B. Edző: Kangyal Balázs
DEAC: Hetényi Z. – Bukor, Vokla (1) / Jakabfy, Zalamaj / Bogesics, Szoszunov / Borbát, Molnár G. – IZACKY 1 (1), NOVOTNY 1 (1), Szmirnov (1) / Mihalik A., Molnár D., Versich / Kozma F., Révész M., Sági Martin / Karda, Mazzag, Mihalik G. Edző: György József
Kapura lövések: 45–29
Gól – emberelőnyből: 3/1, ill. 4/0
MESTERMÉRLEG
Kangyal Balázs: – Nyomtunk a mérkőzésen, de hibát hibára halmoztunk. Sok mérkőzés van a lábunkban, játszottunk nehéz ellenfelek ellen, de a tét okozta nyomás túl nagy volt fiatal csapatomnak. Az eredmény egy elődöntőben fontosabb, mint a szakmai meglátások, az volt a lényeg, hogy továbbjussunk. Ha eredményesek szeretnénk lenni az idény hátralévő részében, akkor mentálisan fejlődnünk kell.
György József: – Csalódottak vagyunk, mert kikaptunk, de vereség és vereség közt is van különbség. Kis szerencsével és hatékonyabb helyzetkihasználással nyerhettünk volna, de a sportban nincs ha. Lezárult egy korszak, ezúttal nem lesz címvédés, de egyszer minden sorozat véget ér, nincs miért szégyenkeznünk. Igazából azért érkeztünk a Tüskecsarnokba, hogy két nap alatt két jó meccset játsszunk, egy sikerült, remélhetőleg vasárnap legalább bronzérmet szerzünk.

ÚJPEST–HYDRO FEHÉRVÁR AV19 1–6 (0–1, 1–3, 0–2)
Budapest, Tüskecsarnok, 1705 néző. Vezette: Németh M., Rencz, Kis-Király, Kövesi
ÚJPEST: Rajna – Balázsi, Jekunen / KISS D., Pokornyi / Ph. Kiss, Tornyai / Lászlóffy – Benk, Just, Pereszunko / Kiss P. (1), Madácsi (1), Shirley 1 / Kovács Alex, Nádasy, Nemes / Balogh B., Kovács S., Szabó Rácz. Edző: Virág Csaba
FEHÉRVÁR: O. Roy – T. Campbell (1), O'Brien 1 (2) / Donaghey 1, Stipsicz (1) / Fournier, Szabó Dániel (1) / Csollák, Horváth M. – ERDÉLY CS. 2, Hári J. (2), Kuralt / FINDLAY, Leclerc, Sarauer / Bartalis I. 1, Terbócs (1), Vértes / Magosi B. 1, Mihály Ákos (1), Németh K. Edző: Kevin Constantine
Kapura lövések: 24–42
Gól – emberelőnyből: 2/0, ill. 1/0
MESTERMÉRLEG
Virág Csaba: – Tudtuk, hogy jóval erősebb a Fehérvár, magasabb tempóhoz szokott, de az első két harmadban szépen tartottuk magunkat, balszerencsés gólokat kaptunk. Két hátvédünk is kidőlt a meccs közben, ezért a végén már csatárnak is kellett bekként játszania a harmadik játékrészben, de ha vasárnap is ilyen küzdőszellemet mutatunk, lesz esélyünk a bronzéremre.
Kevin Constantine: – Az évadban nem szereztünk sok gólt, ezért fontos volt, hogy mi találjunk be előbb. Nem akartunk hátrányból játszani, ezért megkönnyebbültünk, amikor előnybe kerültünk. Alapvetően jobban szeretem, ha esélytelenebbként vágunk bele egy meccsbe, az esélyesség terhe nyomasztó lehet. Örülök, hogy nem roskadtunk össze alatta.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik