Jégkorong: Mindenki bizonyítani akar Constantine-nak – Hetényi

Vágólapra másolva!
2022.11.08. 19:20
null
Hetényi Zoltán szerint Kevin Constantine szenzációsan nagy tudású szakember (Fotó: Vörös Dávid/MJSZ)
Bizonyítási vágytól égve érkeztek meg a magyar férfi jégkorong-válogatott tagjai a Sárközy Tamás Emléktorna előtti összetartásra. Kevin Constantine keményen dolgozó csapatot akar látni a jégen, az NSO Tv-nek beszélt a svéd születésű Henrik Nilsson beválogatásáról is. Hetényi Zoltán pedig elmondta az első benyomásait az új szövetségi kapitányról. 

Érezni lehetett, hogy mindenki ég a bizonyítási vágytól a magyar jégkorong-válogatott keddi, sajtónyilvános edzésén. Bármilyen hízelgő is lehetne ez a jelenlévő újságírókra, szó sem volt arról, hogy miattunk hajtottak volna a játékosok. A cél egyértelmű volt: lenyűgözni az új szövetségi kapitányt. Kevin Constantine már jóval azelőtt megkezdte a közös munkát a csapatával, hogy ténylegesen találkozott volna a játékosaival, az összetartás előtt hónapokkal megérkezett az első online ismeretanyag, amit a sportolóknak el kellett sajátítaniuk. Így ment ez az elmúlt időszakban, egészen addig míg végre a jégen is megmutathatták magukat a játékosok.

„Már az összetartás előtt tizenkét héttel megkaptuk az első videóanyagainkat, amikből készülnünk kellett. Ezek alapján minden héten teszteket kellett kitöltenünk, hétfő este pedig az egész eddigi tananyagból írtuk meg a kvízt. A vezetőedző is kiemelte, hogy szeretné, ha valamennyire már tisztában lennénk a taktikai elvárásaival addigra, mire elkezdődik a személyes munka. Ugyanakkor elmondta, nem várja, hogy minden már most tökéletes legyen, de mindenki szeretne neki bizonyítani”– mondta Hetényi Zoltán, a válogatott kapusa.

A keddi tréningen a speciális játékhelyzetek – úgymint emberelőnyös védekezés és támadás, a cserék lebonyolítása és a kapusról kipattanó pakkokra való gyors reagálás – kapták a legnagyobb hangsúlyt. Constantine árgus szemekkel figyelte, tanácsokkal látta el csapatát, felhívta a játékosai figyelmét a kommunikáció fontosságára a pályán, és mindenki igyekezett legjobb tudása szerint végrehajtani az utasításokat. Az már most látszik, hogy a válogatott tagjai teljes bizalommal fordulnak az amerikai mester felé, hiszen eredményei és szakmai alapossága miatt már kiérdemelte a megbecsülést.

„Nagyon örülünk Kevin Constantine érkezésének, szenzációsan nagy tudású szakember, aki mindig a maximumra törekszik. A keddi edzésen például a cseréket is gyakoroltuk, és meglepően fontos, milyen sorrendben, mikor tudunk cserélni. Olyan pluszt képes egy ilyen jelentéktelennek tűnő játékelem adni, amit az ember elsőre nem is gondolna”– mondta Hetényi újdonsült edzőjéről.

Kevin Constantine arról beszélt az NSO Tv-nek, hogy nyilván idő kell ahhoz, hogy a válogatott játékosai elsajátítsák fentebb említett tananyagot. Azonban motiváltnak látja a keret tagjait a közös munkára, ott van a szemükben a lelkesedés, és bízik benne, hogy a szurkolók egy keményen dolgozó, a tőle telhető maximális teljesítményt nyújtó csapatot lát majd a jégen a csütörtökön kezdődő Sárközy Tamás Emléktornán. Emellett kitért a Hydro Fehérvár AV19 svéd védőjére, Henrik Nilssonra is, akivel maga vetette fel, hogy szeretne a magyar válogatottban játszani.

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE
KAPUSOK: Rajna Miklós(UTE),Hetényi Zoltán(DEAC),Horváth Dominik(Hydro Fehérvár AV19)
HÁTVÉDEK:Fejes Nándor(Gyergyói HK),Szirányi Bence(DVTK Jegesmedvék),Garát Zsombor(Budapest JAHC),Horváth Milán(Hydro Fehérvár AV19),Pozsgai Tamás(Budapest JAHC),Dóczi Zsombor(Budapest JAHC),Kiss Roland(DVTK Jegesmedvék),Vokla Roland(DEAC),Pokornyi Dávid(UTE),Kiss Dániel(UTE),Falus Ádám(GC Küsnacht Lions, svájci),Stipsicz Bence(Hydro Fehérvár AV19),Henrik Nilsson(Hydro Fehérvár AV19)
CSATÁROK:Sebők Balázs(Ilves Tampere, finn),Galló Vilmos(Linköping HC, svéd),Erdély Csanád(Hydro Fehérvár AV19),Csányi Karol(HKM Zvolen, szlovák),Sofron István(SC Csíkszereda),Vincze Péter(Gyergyói HK),Nagy Gergő(FTC-Telekom),Nagy Krisztián(Budapest JAHC),Tóth Richárd(Budapest JAHC),Császár Hunor(Gyergyói HK),Sárpátki Tamás(Gyergyói HK),Szigeti Ákos(Gyergyói HK),Kulmala Rasmus(FTC-Telekom),Kreisz Brúnó(FTC-Telekom),Vas János(DVTK Jegesmedvék),Schlekmann Márk(Budapest JAHC),Kóger Dániel(Corona Brasov),Hári János(Hydro Fehérvár AV19),Terbócs István(Hydro Fehérvár AV19),Bartalis István(Hydro Fehérvár AV19),Páterka Bence(DVTK Jegesmedvék),Németh Kristóf(Hydro Fehérvár AV19),Ambrus Gergő(Hydro Fehérvár AV19)
SZÖVETSÉGI KAPITÁNY:Kevin Constantine

A SÁRKÖZY TAMÁS EMLÉKTORNA PROGRAMJA
Csütörtök

15.00Olaszország–Ukrajna
18.30Magyarország–Japán
Péntek
15.00Franciaország–Japán
18.30Szlovénia–Olaszország
Szombat
15.00Magyarország–Franciaország
18.30Ukrajna–Szlovénia
Vasárnap
11.30, 15.00, 18.30: helyosztók

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik