A klub kedden jelentette be, hogy Gudasszal – aki az előző szezon közben, december 6-án vette át a csapatot – a 2021–2022-es idényre szóló szerződést kötöttek. A gárda legutóbb sereghajtó volt.

„Tavaly szezon közben érkeztem, és annak ellenére, hogy a csapattal nem sikerült elérni a célunkat, azt tapasztaltam, hogy itt Dunaújvárosban kiválóak a lehetőségek a nyugodt munkához. Jól éreztem magam, tetszett a város, a jégcsarnok, az új metodikai központ” – mondta az MTI által idézett Gudas.

„Bíztam benne, hogy visszatérhetek és lehetőséget kapok a csapatot felkészíteni. A vezetőség egy fiatal együttes felépítését, alapjainak lefektetését tűzte ki célul. Van már benne tapasztalatom edzőként. Szeretem az effajta kihívásokat, izgatottan várom, mit sikerül alkotnunk együtt!”

A vezetőedző kifejtette, hogy közép- és hosszú távú fejlesztésbe kezdenek, ugyanakkor rövid távon nem fogalmaztak meg számszerű célt – írta a hírügynökség.

„Ez azt jelenti, egyelőre az a legfontosabb feladatunk, hogy megtaláljuk azokat a tehetséges játékosokat, akik készen állnak arra, hogy profi jégkorongozók legyenek. A profivá válás egy hosszabb folyamat, de mi minden segítséget megadunk majd nekik, hogy kihozzák magukból a maximumot. Erős versenyt szeretnénk az ifik, juniorok, fiatal felnőttek között a csapatba kerülésért. Ez az alapja, hogy a jövőben egyre jobbak legyünk. Célunk, hogy napról napra fejlődjünk!” – mondta.

Az együttes augusztus 2-án kezdi a felkészülést a következő évadra, négy hétig próbajátékosokkal, akik ez alatt az időszak alatt harcolhatják ki a szerződést maguknak. A végső keret szeptember elejére állhat össze – tekintett előre az MTI.