Jégkorong Kontinentális Kupa: öt gólt ütve is kikapott az FTC

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2022.10.14. 22:38
null
Fotó: fradi.hu/Pintér Noémi
A Ferencváros vereséggel kezdett a jégkorong Kontinentális Kupa franciaországi tornáján: a zöld-fehérek 8–5-re kikaptak a házigazda Angers Ducs legénységétől a nyolc közé jutásért zajló csoportküzdelem pénteki nyitányán – derül ki a Magyar Távirati Iroda beszámolójából. Ugyanitt a Csíkszereda 5–0-ra verte a horvát KHL Sisakot.

 

A csoportból csak az első hely ér továbbjutást a nyolc közé, ezért már az első játéknap roppant fontos volt minden résztvevő számára. Az Angers a 48. másodpercben betalált, és a 6. percben már 2–0-ra vezetett. A fordulás után gyorsan egyenlített a Ferencváros, azonban hamar megint az Angers-nál volt az előny, amely a 29. percben magyar emberhátrány alatt tovább nőtt. Ráadásul még ebben a szakaszban Tommy Giroux újabb két gólt lőtt, így mesterhármasnál járt.

Arany Gergelyt Nagy Kristóf váltotta a kapuban a záró harmadra, a magyar csapatnak sikerült feljönnie 6–4-re, ám akkor másfél perc alatt megint duplázott a Ducs, és onnan már nem volt visszaút, Brayden Low csak faragni tudott a hátrányból.

A magyar bajnok szombaton az Erste Liga címvédőjével, a pénteken sima győzelemmel kezdő SC Csíkszeredával, vasárnap pedig a horvát KHL Sisakkal csatázik, de már nincs a saját kezében a sorsa.

Az angers-i kvartett első helyezettje november 18. és 20. között a házigazda brit Cardiff Devils, a kazah Szarjarka Karaganda és a lett Zemgale Jelgava mellé kerül. Ebből a csoportból az első kettő jut majd be a négyes döntőbe, amelyet január 13-15. között tartanak.

(MTI)

JÉGKORONG KONTINENTÁLIS KUPA
2. FORDULÓ (A 8 KÖZÉ JUTÁSÉRT)
C-CSOPORT (Angers), 1. FORDULÓ
ANGERS DUCS (francia)–FTC-TELEKOM 8–5 (2–0, 4–2, 2–3)
Angers, 2271
néző. V: Hinterdobler (német), Zak (szlovák), Debuche, Thorrignac (franciák)
ANGERS: Gracnar – Manning, Llorca / Ross, Manavian / Ritz 1 (1), Dusseau (1) / Fauvel – C. Brown, J. West, GABORIT 2 / GIROUX 3 (2), HALLEY 2 (2), CHARBONNEAU (3) / Bouvet, Torquato, Sarlieve-Fonfraid / Di Dio Balsamo, Couturier. Edző: Mario Richer
FTC: Arany – Sarcia, A. Nilsson (1) / Szorokin, Boros / Seregély Máté, Kärmeniemi (2) / Kucsma, Bán – Kulmala 1, LOW 2, NAGY G. (2) / Kaijser, Kestilä 1, Betteridge / Kozma D., Kreisz B. 1, Tóth A. (1) / Galántai, Farkas L., Tóth Gergő. Edző: Fodor Szabolcs
Kapura lövések: 29–43
Gól – emberelőnyből: 3/3, ill. 3/0

SC CSÍKSZEREDA (romániai)–KHL SISAK (horvát) 5–0 (2–0, 0–0, 3–0)
Angers, 231
néző. V: Lazzeri (olasz), Ruprecht (svájci), Fauvel, Goncalves (franciák)
CSÍKSZEREDA: ADORJÁN A. – Kubát, Láday / Ferencz-Csibi 1, Clarke / GECSE H. (3), FARKAS T. (2) / Bajkó Cs. – Rokaly N., Stach, Szkacskov / Rokaly Sz., Péter B. 1, RÉSZEGH T. (2) / Fodor Cs., Reisz 1, Becze T. / Részegh Zs. 1, Péter A. 1, Casaneanu (2). Edző: Hozó Levente
SISAK: D. Anderson – Puzic, Smolec / Wilk, Bezuk / Slovinac, Komljenovic / Bazdar, Kralj – Jarcov, Platuzic, Ramsay / Schovanek, Canic, Dobric / Licina, Kriksic, Ikanovic Silhan / Vragolovic, Bujger, Lulic. Edző: Dejanovic
Kapura lövések: 38–20
Gól – emberelőnyből: 3/1, ill. 6/0

A TOVÁBBI PROGRAM
Szombat

16.30: FTC-Telekom–SC Csíkszereda
20.00: KHL Sisak–Angers Ducs
Vasárnap
14.00:
FTC-Telekom–KHL Sisak
17.30: Angers Ducs–SC Csíkszereda

A C-csoportból – akárcsak a D-ből – az első helyezett jut tovább a legjobb nyolc közé, ahol egy-egy brit, kazah, lengyel, lett, szlovák és ukrán klub automatikusan résztvevő.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik