Jégkorong: Kellett a vérfrissítés a válogatottnál, ami új lökést ad – Sofron István

PUSZTAI VIOLAPUSZTAI VIOLA
Vágólapra másolva!
2020.11.07. 18:51
A magyar férfi jégkorong-válogatott a második mérkőzését is megnyerte a lengyelek ellen a budapesti Tippmix Nemzetek Tornáján. A 3–2-es siker után Vas János, Sofron István és a válogatottban első gólját szerző Tóth Richárd beszélt az NSO Tv-nek az elmúlt egy hét tapasztalatairól. 

„Az elmúlt héten Sean Simpson személyében nagyon pozitív embert ismertünk meg, aki temperamentumos, gyors, kemény játékot hozott a válogatotthoz. Az edzések is nagyon pörgősek voltak, mindenki nagyon elfáradt annak ellenére, hogy naponta csak egyszer voltunk a jégen. Nagyon kellett ez a vérfrissítés. Bár az olimpiai selejtezőn jó eredményt értünk el, mégis szükségünk volt erre, hogy új lökést kapjunk, és együtt, újult erővel nekivágjunk az előttünk álló feladatoknak” – foglalta össze az elmúlt egy hét tapasztalatait a lengyelek elleni második meccsen duplázó Sofron István.

Videónkban a 2001 óta válogatott, s azóta tíz szövetségi kapitánnyal együtt dolgozó Vas János is beszélt Sean Simpsonról, valamint értékelte a mérkőzést is. Tóth Richárd pedig felidézi, hogyan esett élete első válogatott gólja.

NÉZZE MEG A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJÁT!

MAGYARORSZÁG–LENGYELORSZÁG 3–2 (0–1, 3–1, 0–0)
Tüskecsarnok, 595
néző. V: Pálkövi Zs., Rencz, Soós, Kis-Király
MAGYARORSZÁG:BÁLIZS
Szirányi B., POZSGAI (1) – Garát (1), Szabó D. – Tóth Gergely, Vojtkó – WEHRS, Kiss D.
Nagy K., Nagy G., SOFRON I. 2 – Csányi, Bartalis, Magosi B. – Terbócs, Sarauer, Bodó – TÓTH RICHÁRD 1, VAS J. (2), Becze T.
Szövetségi kapitány:Sean Simpson
LENGYELORSZÁG:Kieler
Wajda, Michalowski – Gorny, Bryk – Kostek, Tomasik – Szurowski, Kameneu
MROCZKOWSKI 1, PAS (1), Krezolek – Sawicki, Walega, Urbanowicz – JEZIORSKI 1, Neupauer, Lyszczarczyk – Marzec, Starzynski (1), Przygodzki
Szövetségi kapitány:Róbert Kaláber
MESTERMÉRLEG
Sean Simpson:
– Lengyelország ezúttal nagyon jól hokizott, kénytelenek voltunk módosítani a játékunkon, ugyanakkor tetszett a küzdőszellemünk és karakterünk. A játékosaink nevét már megtanultam, most a képességeik feltérképezése volt a lényeg. Elégedett vagyok a héttel és a két mérkőzéssel is.

STATISZTIKÁK
Kapusok:Bálizs 92.3%, ill. Kieler 88.0%
Kapura lövések25 (7, 12, 6), ill. 26 (6, 11, 9)
Időkérés:–, ill. 50:33
Emberelőnyök:5/1 (2/0, 2/1, 1/0), ill. 3/1 (–, 3/1, –)
Kiállításpercek:10 (–, 6, 4), ill. 14 (4, 4, 6)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik